< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: TGM: Orbán útja a szakadék mélyére vezet//TGM: Le chemin d’Orbán mène à l’abîme

| Mobile | RSS

TGM: Orbán útja a szakadék mélyére vezet//TGM: Le chemin d’Orbán mène à l’abîme

Fotó: Bielik István / 24.hu
Farkas György

Farkas Györgyújságíró.

A filozófus szerint a kormányfő célja, hogy a nép némán, fegyelmezetten, egységesen kövesse.

hvg.hu írta meg, hogy egyebek mellett gigantikus Attila-emlékmű felállítását, hun múzeumot, hagyományőrzősport-központ létrehozását tervezi az Emmi. Az egyelőre titkos előterjesztésről a Klubrádióban Tamás Gáspár Miklós azt mondta, arra számít, hogy mindezt össznépi röhögés fogadja majd. Szerinte már az egész magyar értelmiségnek elege van azzal, ami az országban van, különösen azzal, amit Kásler Miklós és Palkovics László művel.

Felidézte, mindennek a gyökerei a kiegyezésig vezetnek vissza, de a nyilas mozgalomban is felbukkant, a Kádár-érában is létezett a délibábos, szittya, hun mítosz, alátámasztva a szélsőjobb egy részének tevékenységét, de akkor az államvezetés csúcsa ezt nem képviselte, mint most a neofasizmusban.

Téboly, elmondhatatlan agyalágyultság, teljes önparódia.

Így jellemezte a mostani helyzetet a filozófus, aki szerint külföldön is jól szórakoznak, noha mutatja, mi a rendszer politikai elitjének ideológiája. Szerinte Orbán Viktor a magyarokra haragította az összes szomszéd országot, rosszabb a helyzet, mint 1913-ban. A kormányfő jobban érzi magát Ázsiában, mint Nyugat-Európában, amivel jelzi a szélsőjobboldal egy részének, velük van. TGM szerint a hatalmi cél világos: a nacionalista mozgósítás.

Ha körülöttünk mindenki ellenség, akkor nem bízhatunk másban, csak a vezérben.

A filozófus emlékeztetett rá, hogy klasszikus eszköz a társadalmi osztályok, csoportok közötti egyenlőtlenségek áthidalására a szomszédok iránti gyűlölet gerjesztése.

Tamás Gáspár Miklós (Tamás Gáspár Miklós)

TGM: a trianoni árok valódi árokásásA földbe süllyesztett ötmilliárdos létesítményt el kellene felejteni.x

Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a szomszédaitól elkülönített, magára utalt nemzet mítosza arra való, hogy a nép egyetlen kiutat lásson: egységesen, némán követni Orbán Viktort. Az ő útja azonban a  szakadék mélyére vezet – tette hozzá.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

fecsego.eu/hír24

TGM: Le chemin d’Orbán mène à l’abîme
11 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter
Photo: István Bielik / 24.hu

György Farkas journaliste.

Selon le philosophe, le chef du gouvernement a pour objectif de suivre le peuple en silence, de manière disciplinée et uniforme.

Hvg.hu a écrit qu’Emmi prévoyait notamment de créer un gigantesque mémorial Attila, un musée Hun et un centre sportif traditionnel. Miklós Tamás Gáspár a déclaré qu’il s’attendait à ce que tout cela soit surpris des éclats de rire au sujet de la présentation secrète à la radio du club. Selon lui, tous les intellectuels hongrois en ont déjà marre de ce qu’il y a dans le pays, en particulier de ce que font Miklós Kásler et László Palkovics.

Il a rappelé que tout cela remonte au compromis, mais il est également apparu dans le mouvement Arrow Cross et, à l’époque kádár, il existait le mirage du mythe factice, sittin, Hun, qui soutenait les activités d’une partie de l’extrême droite. néofascisme.

Folie, adoucissement cérébral indescriptible, auto-parodie complète.

C’est ainsi que le philosophe a décrit la situation actuelle en affirmant qu’il se divertit bien à l’étranger, même s’il montre l’idéologie de l’élite politique du système. Selon lui, Viktor Orbán a irrité tous les pays voisins vis-à-vis des Hongrois, pire qu’en 1913. Le Premier ministre se sent mieux en Asie qu’en Europe occidentale, signalant qu’une partie de l’extrême droite les accompagne. Selon TGM, l’objectif du pouvoir est clair: la mobilisation nationaliste.

Si tout le monde autour de nous est un ennemi, nous ne pouvons faire confiance à personne sauf au chef.

Le philosophe a rappelé que les moyens classiques de surmonter les inégalités entre les classes sociales et les groupes consistaient à inciter à la haine envers les voisins.

Gáspár Miklós Tamás (Miklós Tamás Gáspár)
TGM: Tranchée réelle de la tranchée de TrianonIl faut oublier l’installation de cinq milliards de milliards d’immersion.x

Cependant, il a également averti que le mythe d’une nation qui se référait à elle-même, séparée de ses voisins, était que le peuple verrait un moyen de s’en sortir: suivre Viktor Orbán de manière unie et silencieuse. Mais son chemin mène au fond de l’abîme, a-t-il ajouté.

L’image sélectionnée: István Bielik / 24.hu

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 173 megnézve, 1 alkalommal mai nap |