< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Kitálalt a Nyugdíjas Szakszervezet: Orbánék ezzel a trükkel verik át az időseket

| Mobile | RSS

Kitálalt a Nyugdíjas Szakszervezet: Orbánék ezzel a trükkel verik át az időseket

2019.09.13.

A nyugdíjasok kvázi szakszervezete a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület egy közleményben tálalt ki arról, hogy valójában Orbánék, hogyan verik át az időseket. Gyakorlatilag lényegesen kevesebb nyugdíjemelést kapnak, mint ami a törvény szerint járna a szép korúaknak.

A nyugdíjas szervezetek egyeztették véleményüket a közeli napokban várható kormányrendelettel kapcsolatban, mely a törvényben előírt kiegészítő nyugdíjemelést tartalmazza majd.

Az idősek képviselői – tekintettel arra, hogy a nyugdíjasok az év eddigi időszakában a tényleges inflációnál alacsonyabb mértékű nyugdíjemelésben részesültek, így lényegében hiteleztek a kormányzatnak 8 hónapon át – azt kérik, hogy a törvényes kompenzáció az élelmiszerek fogyasztói ára növekedésével megegyező mértékben történjen meg.

A javaslat elfogadása esetén az idei év elején – sajnálatos módon alacsonyan – megvalósult 2,7 százalékos nyugdíjemelés utólagosan és visszamenőlegesen 5,6 százalékos mértékűre emelkedne.

Ezzel a lépéssel a nyugdíjas fogyasztói kosár legjelentősebb árucsoportja áremelkedéséhez igazodna a nyugdíjak korrekciója, és ezáltal némileg ellensúlyozódna az idősek anyagi helyzetének eddigi, méltatlan lemaradása. Erre a lépésre a nyugdíjtörvény 62.§ (6) pontja lehetőséget is ad a kormányzatnak.

Azt is javasolják az idősek képviselői, hogy a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényben az Országgyűlés módosítsa a 2020-ra vonatkozó 2,8 százalékos inflációs előrejelzés mértékét a Magyar Nemzeti Bank szakértői által prognosztizált 3,4 százalékos mértékűre.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy Orbánék tudatosan alul tervezik a nyugdíjemelés mértékét, mint az törvény szerint járna, így kvázi a nyugdíjasok pénzén nyerészkednek, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa a valóságot.

fecsego.eu/HírHugó

Leave a Reply 157 megnézve, 1 alkalommal mai nap |