< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Egyre durvább a főpolgármester-jelölti kampány hangneme Budapesten

| Mobile | RSS

Egyre durvább a főpolgármester-jelölti kampány hangneme Budapesten

Egyre durvább a főpolgármester-jelölti kampány. Tarlós István tegnap és ma is a nyílt utcán vitatkozott Karácsony Gergely pártjának aktivistáival, miután azok megzavarták nyilvános eseményeit. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy lesz-e jelölti vita. A legutóbbi fejlemény, hogy Puzsér Róbert feljelentést tett: szerinte Berki Krisztián nem törvényes módon gyűjtötte össze a főpolgármester-jelölti ajánlásait.

Tarlós megafonnal üvöltött Tordai Bence arcába

„- Uram, akkor vállalja a vitát? – Ha a maga főnöke válaszol a feltételeimre, még abban sem tudtak megállapodni, hogy kivel. Karácsony Gergely… – Ez egy egyszerű igen és egy nem kérdése. – Miért ilyen paraszt, hogy belevág a mondatomba? Nem egy egyszerű igen, vagy nem. Azt se döntötték el, hogy ki akar vitatkozni.” A Párbeszéd aktivistái még csütörtökön állították meg Tarlós Istvánt, aki éppen egy rendezvényre tartott.

Karácsony Gergely szerint Tarlós István ismét egyértelművé tette, hogy ő a kifogások embere. „Azt gondoltam, hogy Tarlós István nem zuglói polgármester akar lenni, de hogyha zuglói ügyekről akar beszélgetni, tőlem azokról is beszélgethetünk. Hogyha hozni akarja a szárnysegédjeit, akik nyilvánvalóan Fidesz csinált belőlük jelöltet, akkor tőlem hozhatja őket, hogyha úgy érzi, hogy nem bír el velem egyedül. Lényeg az, hogy ne keressen kifogásokat, nekem semmilyen feltételem nincsen, ezekbe semmiképpen, az én feltételeimbe nem tud kapaszkodni, mert nincsenek ilyenek” – fogalmazott az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Puzsér Róbert stábjával egyelőre nem egyeztetett Karácsony Gergely, de Puzsér már elfogadta Karácsony feltételeit. Puzsér Róbert Tarlós Istvánnak azt üzente, hogy idézem: „Legyen olyan tökös, mint Karácsony Gergely, aki bűzlő ügyei ellenére vállalja a megmérettetést!”

Puzsér Róbert fellebbezett a Fővárosi Választási Bizottságnál és feljelentést tett a rendőrségen Berki Krisztián ajánlásgyűjtése és az ajánlások eredetének megkérdőjelezhető tisztasága miatt.

Tarlós István később a Margitszigeten a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét egy megafon sefítségével arra szólította fel, hogy az ellenzék közös jelöltje: Karácsony Gergely döntse el, hajlandó-e valamennyi jelölttel vitázni.

fecsego.eu(atv.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |