< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor szókészletében megjelent a magasabb rendű élet//Il vocabolario di Viktor Orbán mostrava un ordine di vita più elevato

| Mobile | RSS

Orbán Viktor szókészletében megjelent a magasabb rendű élet//Il vocabolario di Viktor Orbán mostrava un ordine di vita più elevato

akiralyPOLITIKA

Orbán Viktor 2019. szeptember 14-én magasabb rendűnek minősítette a keresztény életet.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az angolszász sajtóban egy ideje már a szélsőjobboldali jelzővel illetik Magyarország miniszterelnökét, aki a jelek szerint meg is próbál megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Szombaton például már a “magasabb rendű élet” kifejezés is megjelent a szókincsében, és nem abban az értelemben, amiben mondjuk a biológusok használják.

Ő ugyanis nem a zuzmók és az előgerinchúrosok, hanem a keresztények és a liberálisok (a két fogalom amúgy egyáltalán nem zárja ki egymást) közti különbségtételre használta. “Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk” – mondta.

Mielőtt tovább lépnénk, merengjünk el egy percre az életen, ami egyszerre mély és magasabb rendű.

Megvolt? Akkor mehetünk tovább. Orbán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének XII. kongresszusán mondta mindezt a Parlamentben. Ezen kívül még arról is beszélt, hogy a liberális demokrácia “hivatását vesztette”, miközben Közép-Európában “ma a kereszténységből fakadó kulturális és civilizációs életerő nyilvánul meg”.

Magyarországon amúgy a népszámlálási adatok szerint az ország lakosságának csupán 54 százaléka vallotta magát bármilyen (tehát nem csak keresztény, hanem teszem azt hindu) vallás követőjének, az egyházaknak pedig 2018-ban már kevesebb, mint egymillióan ajánlották fel adójuk egy százalékát. (Via MTI)

forrás:444.hu

Il vocabolario di Viktor Orbán mostrava un ordine di vita più elevato
14 settembre 2019 | Messaggi | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, notizie Chatter

akiralyPOLITIKA

Il 14 settembre 2019, Viktor Orbán ha valutato la vita cristiana come superiore. Foto: Szilárd Koszticsák / MTI / MTVA
Sulla stampa anglosassone, il Primo Ministro ungherese da qualche tempo nutre un’estrema destra, che sembra cercare di soddisfare queste aspettative. Ad esempio, sabato, il termine “vita superiore” è apparso nel vocabolario, non nel senso che i biologi lo usano per dire.

Lo usava non per distinguere tra lichene e pre-lince, ma tra cristiani e liberali (i due termini non si escludono a vicenda). “Non aver paura di dirlo, perché tutti possono vedere che l’Ungheria è una città costruita su una montagna ed è risaputo che non può essere nascosta. Cresciamo a questa missione, creiamo per noi stessi e mostriamo al mondo quale vita vera, profonda e superiore abbiamo costruito sull’ideale della libertà cristiana “, ha detto.

Prima di andare avanti, pensiamo per un minuto alla vita, che è sia profonda che superiore.

Ho avuto? Quindi possiamo continuare. Orbano al XII. Il Congresso ha detto tutto questo in Parlamento. Ha anche affermato che la democrazia liberale “ha perso la sua vocazione”, mentre l’Europa centrale di oggi “manifesta la vitalità culturale e di civiltà del cristianesimo”.

In Ungheria, a proposito, secondo il censimento, solo il 54% della popolazione del paese ha ammesso di essere seguace di qualsiasi religione (non solo cristiana, ma io indù), e nel 2018 meno di un milione è stato offerto alle chiese. (Via MTI)

Fonte: 444.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |