< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Megnyitotta kikötőjét a menekülteket szállító hajók előtt Olaszország((L’Italie a ouvert son port aux navires réfugiés

| Mobile | RSS

Megnyitotta kikötőjét a menekülteket szállító hajók előtt Olaszország((L’Italie a ouvert son port aux navires réfugiés

Megnyitotta kikötőjét a menekülteket szállító hajók előtt Olaszország. Az Ocean Viking 82 menedékkérőjének szétosztásáról több európai ország egyezett meg. Az új olasz kormány a szélsőjobboldali Matteo Salvini korábbi szigorú migránspolitikáján kíván változtatni és egy új megállapodást szorgalmaz az Európai Uniós országok között.

Ez az a civil hajó, amely partraszállási engedélyt kapott Lampedúzán, miután közel egy hétig a tengeren vesztegelt. Ez egyúttal az első olyan mentőhajó is, amely kiköthetett, mióta a francia, a német, az olasz és a máltai kormány új mechanizmust dolgozott ki a Líbiából érkező illegális bevándorlók szétosztásáról.

Úgy tűnik, a nemrég megalakult új olasz kormány szakítani kíván a korábbi belügyminiszter, Matteo Salvini szigorú menekültpolitikájával.

“Szeretném elkerülni a félreértéseket. Azért engedélyeztük a kikötést, mert az európai országok beleegyeztek, hogy a menekültek nagy részét befogadják. Korábban előbb partra szálltak a menekültek és csak utólagosan kerültek szétosztásra. Most ezt a sorrendet megfordítjuk.” –fogalmazott az olasz külügyminiszter.

A menekültek felét Franciaország és Németország fogja befogadni. Az új nemzetközi megállapodás szerint így Olaszország és Málta lesz ismét az első európai kikötő a földközi-tengeri migrációs útvonalon.

Közben az egyre nagyobb támogatottságot élvező Liga naggyűlést tartott . A bevándorlás ellenes Matteo Salvinit több ezer támogató üdvözölte.

“Biztos vagyok abban, hogy ez a kormány nem fog sokáig tartani. Olaszországban már így is sok a bevándorló. Többségüknek otthonuk sincs és csak problémát okoznak.” – méltatlankodott a Liga egyik támogatója.

A menekültek szétosztási mechanizmusát Róma az Európai Bizottsággal közösen koordinálja, a részt vevő uniós országok viszont kijelentették, kizárólag azokat fogadják majd be, akik menedékkérőknek minősülnek.

fecsego.eu/atv.hu

L’Italie a ouvert son port aux navires réfugiés
16 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

L’Italie a ouvert son port aux navires réfugiés. La répartition de 82 demandeurs d’asile d’Ocean Viking a été approuvée par plusieurs pays européens. Le nouveau gouvernement italien veut changer son ancienne politique de migration de droite, Matteo Salvini, et appelle à un nouvel accord entre les pays de l’UE.

C’est le navire civil qui a obtenu un permis d’atterrissage à Lampedusa après avoir été enterré en mer pendant près d’une semaine. C’est également le premier bateau de sauvetage à amarrer depuis que les gouvernements français, allemand, italien et maltais ont mis au point un nouveau mécanisme de répartition des immigrants clandestins en provenance de Libye.

Le nouveau gouvernement italien semble vouloir rompre avec la politique d'asile stricte de l'ancien ministre de l'Intérieur, Matteo Salvini.

«Je veux éviter les malentendus. Nous avons autorisé cette clause car les pays européens ont accepté d’accueillir la plupart des réfugiés. Dans le passé, les réfugiés ont d’abord débarqué et ont ensuite été distribués. Maintenant, nous inversons cet ordre », a déclaré le ministre italien des Affaires étrangères.

La moitié des réfugiés seront reçus par la France et l’Allemagne. En vertu du nouvel accord international, l’Italie et Malte redeviendront le premier port européen sur la route migratoire méditerranéenne.

Pendant ce temps, la ligue en plein essor a organisé un rassemblement. L’anti-immigration Matteo Salvini a été accueilli par des milliers de sympathisants.

«Je suis sûr que ce gouvernement ne durera pas longtemps. Il y a déjà beaucoup d’immigrés en Italie. La plupart d’entre eux n’ont pas de domicile et ne causent que des problèmes », a déclaré l’un des partisans de la Ligue.

Rome coordonne le mécanisme de répartition des réfugiés avec la Commission européenne, mais les pays de l’UE participants ont déclaré que seuls les candidats à l’asile seraient admis.

fecsego.eu/atv.hu

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |