< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Ő lehet a bűnbak: repülhet a Fidesz miniszter a kormányból

| Mobile | RSS

Ő lehet a bűnbak: repülhet a Fidesz miniszter a kormányból

Lassan kezd körvonalazódni, hogy Orbánék kikkel fogják elvitetni a balhét, ha megbuknak az önkormányzati választáson. Emlékezetes volt, hogy pár hete egymásnak esett a Fidesz két gazdasági embere Matolcsy György és Varga Mihály. A Népszava most arról ír, hogy a kormány környékén fejek is hullhatnak.

A Népszavához olyan információk jutottak el, hogy még az idén változás várható a honvédelmi miniszteri poszton, mert Benkő Tibort nem feltétlenül tartják alkalmasnak a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére.

Ezzel egy időben arról is jöttek híreket, hogy több jelentős átalakítás jöhet a minisztériumban is.  Ezzel a HM önálló külső kommunikációja is megszűnne. Ez már csak azért is érdekes, mert ez volt az egyetlen olyan minisztérium, amelynek nem a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda irányítja a kommunikációját.

További változást hozhat, hogy jelenleg viszonylag sok nyugdíjas korú tiszt lát el vezető feladatokat a HM-ben, és őket várhatón nyugállományba küldik. Orbán Viktor egy hónapja már jelentős változtatásokat hajtott végre a HM vezetésében, mennie kellett Kádár Pál közigazgatási államtitkárnak, Sulyok János védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkának továbbá Balog András József jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárnak.

A Népszava szerint ezek már a további átalakítások előszelét jelenthették, és az érintettek szakterülete is jelzi, hogy elsősorban a HM működésével, a modernizációval kapcsolatban akar változást látni Orbán. – Ebben persze az az ironikus, hogy a legfontosabb döntések, mindenekelőtt a hadibeszerzés ügyei sosem a HM-ben dőltek el, hanem Orbán Viktor közvetlen környezetében, ezekről mi is csak már kész tényként értesültünk – mondta egy volt HM-es vezető a lapnak.

Ha jól látjuk a kialakult helyzetet, mindegy hogy ki bukik, csak a valódi felelős Orbán Viktor túléljen. Hát ilyenek ezek a Fideszék.

HírHugo

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |