< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: EU-migráció-bűnözés Illegális bevándorlás – Europol: embercsempészettel is foglalkozó bűnözői csoportot számolt fel a spanyol és a francia rendőrség

| Mobile | RSS

EU-migráció-bűnözés Illegális bevándorlás – Europol: embercsempészettel is foglalkozó bűnözői csoportot számolt fel a spanyol és a francia rendőrség



  Migránsok Európába jutását, valamint az illegális bevándorlók uniós tagországok közötti szállítását szervező embercsempész csoport 29 tagját vett őrizetbe a spanyol és a francia rendőrség – közölte az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol) kedden.

    A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint a szervezett bűnözői csoport főként Spanyolországban, vagy más uniós tagország menekültközpontjaiban elszállásolt, kérelmük elbírálását váró, felnőtt kísérő nélküli kiskorúakat győzött meg arról, hogy szökjenek meg, és vállalják a veszélyes, illegális utat más nyugat-európai országba.
    A migránsokat francia, spanyol, vagy marokkói rendszámú bérelt buszokon szállították a főként algériai, mali, marokkói, vagy szíriai fiatalokat. A bűnözői csoport a buszokon nagy mennyiségű kábítószert, főként hasist, zárjegy nélküli dohányárut, valamint illegális vadászatokon elejtett állatok feldolgozott húsát szállították.
    A házkutatások során mintegy 200 kilogramm hasist, nagy mennyiségű cigarettát, készpénzt, hamis iratokat, valamint számítógép- és autóalkatrészeket foglaltak le a hatóságok.


MTI

Leave a Reply 96 megnézve, 1 alkalommal mai nap |