< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Önkormányzat2019-jog Önkormányzat 2019 – Két településen nincs bejelentett polgármesterjelölt

| Mobile | RSS

Önkormányzat2019-jog Önkormányzat 2019 – Két településen nincs bejelentett polgármesterjelölt

– Két településen egyetlen polgármesterjelöltet sem jelentettek be a szeptember 9-ei határidőig, így ott elmaradhat a polgármester-választás – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adataiból.

    Az NVI tájékoztató oldala szerint a Zala megyei Lakhegy és a Veszprém megyei Balatonszepezd az a két település, ahol egyetlen polgármesterjelöltet sem regisztráltak a választási rendszerben.
    Lakhegyen ezen kívül képviselő-jelöltet sem regisztráltak, ahogyan nincs bejelentett képviselőjelölt a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentandráson sem, így ott is elmaradhat a képviselő-választás. A jelenlegi adatok szerint elmaradhat a képviselő-testület választása a Baranya megyei Apátvarasdon is, ahol ugyan van három nyilvántartásba vett jelölt, de négy képviselőt kellene választani, és ha nincs megfelelő számú jelölt, a választás nem tartható meg.


MTI

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |