< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y(Állami horgászjegyet árult pénzért – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y(Állami horgászjegyet árult pénzért – vádat emelt a főügyészség

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel szemben, aki pénzért állami horgászjegyet állított ki olyan személyeknek, akik sem állami horgászvizsga bizonyítvánnyal, sem egyesületi tagsággal nem rendelkeztek.

A vádirat szerint a férfi több éve tagja volta az egyik helybeli horgász egyesületnek, szóbeli megbízás alapján alelnöki tisztséget töltött be. A vádlott feladatköre azonban nem terjedt ki arra, hogy az egyesület pénzét kezelje, horgász igazolványt vagy állami horgászjegyet állítson ki és nem volt jogosultsága a horgászok vizsgáztatására, valamint a horgászvizsga bizonyítvány kiállítására sem. Mindezek ellenére két másik helybeli férfivel való megállapodást követően 2017. októberében és novemberében 20-20 ezer forint ellenében kiállított és kitöltött a Magyar Országos Horgász Szövetség fejlécével ellátott horgászigazolványt, valamint egyéb okmányokat, amelyeket a horgász egyesület bélyegzőjével látott el és hitelesített annak ellenére, hogy az engedélyben megjelölt személyek az okirat kiadásának feltételeivel nem rendelkeztek. Így nem rendelkeztek állami horgászvizsgával, valamint a tagsági viszonyt igazoló horgászigazolvánnyal sem.  

A főügyészség az egyesület részéről eljáró férfit 2 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével, valamint 2 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a részére pénzt átadó férfiak egyikét vesztegetés bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyben érintett harmadik férfi vonatkozásában az eljárás megszüntetésre került.

Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Szeged, 2019. szeptember 19.

                                                                                                        Dr. Kopasz Zsolt                                                                                                                         főügyész          

Leave a Reply 122 megnézve, 2 alkalommal mai nap |