< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Terror Láncra vert, megkínzott gyerekeket találtak egy nigériai korániskolában((Terreur frappée, enfants torturés trouvés dans une école primaire nigériane

| Mobile | RSS

Terror Láncra vert, megkínzott gyerekeket találtak egy nigériai korániskolában((Terreur frappée, enfants torturés trouvés dans une école primaire nigériane

A fiúiskola tanárai éheztették, megerőszakolták a gyerekeket, a legfiatalabb 5 éves volt.2019.09.27 18:33MTI

nyomtatás
betűméret

Több mint 300, egyes lapok szerint közel 500, láncra vert gyerekre bukkantak rendőrök egy iszlám iskolában Nigéria főleg muszlimok lakta északi részén – írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. A Kaduna városában csütörtök este végrehajtott rendőrségi rajtaütésen őrizetbe vették a korániskolaként és drogrehabilitációs intézetként működő, fiúknak fenntartott intézmény 39 éves tulajdonosát és hat tanítóját. A nigériai Premium Times cikke szerint a gyerekek legalább három hónapja voltak bezárva és kínzásoknak kitéve.

A súlyosan bántalmazott fiúgyermek közül a legfiatalabbak ötévesek, a legidősebbek 20 év alattiak. Az embertelen és megalázó körülmények között tartott áldozatok közül néhányan azt mondták, hogy tanítóik megerőszakolták őket. Egy fiatal fiú elmondása szerint tanúja volt annak, hogy többen meghaltak a kínzások során.

A közelben lakók ismételt feljelentései alapján akcióba lépő rendőrök egy kínzókamrát is találtak az épületegyüttesben. A Reuters szerint a gyerekeket ostorral ütötték és éheztették is tanítóik.

A gyerekek többségét Nigéria északi államaiból adták be szüleik az iskolába, de volt közöttük két Burkina Fasó-i gyermek is. Most egy stadionban alakítottak ki számukra ideiglenes tábort, amíg megtalálják a szüleiket. A gyerekek orvosi és pszichológiai segítséget kapnak.

A Daily Mail szerint azok a szülők, akik a városban élnek, megdöbbentek és megrémültek, amikor a rendőrök értesítették őket; mint mondták, fogalmuk sem volt róla, hogy mi folyt az iskolában. Háromhavonta egyszer látogathatták meg a gyerekeiket egy külön erre a célra szolgáló helyiségben, az épület többi részébe nem mehettek be.

Az iskola tulajdonosa tagadta a kínzással és a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, szerinte az iskolában a Koránra tanították a gyerekeket, és csak azok voltak láncra verve, akik meg akartak szökni.

fecsego.eu/ma.hu

Terreur frappée, enfants torturés trouvés dans une école primaire nigériane
28 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

Les enseignants des garçons affamés, les enfants violés était le plus jeune à 5 ans.2017 / 09/29 18: 33MTI

Plus de 300, selon certaines informations, près de 500 enfants enchaînés ont été trouvés par la police dans une école islamique du nord du Nigéria, principalement musulmane, selon le MTI, citant la police locale. Un propriétaire de 39 ans et six enseignants du centre pour garçons, qui fonctionne comme une école primaire et un institut de désintoxication, ont été arrêtés lors d’une descente de police à Kaduna jeudi soir. Selon un article publié par le Nigerian Premium Times, des enfants ont été enfermés et torturés pendant au moins trois mois.

Parmi les garçons les plus sévèrement maltraités, les plus jeunes ont cinq ans et les plus âgés ont moins de 20 ans. Certaines des victimes, détenues dans des conditions inhumaines et humiliantes, ont affirmé avoir été violées par leurs enseignants. Un jeune garçon a déclaré avoir été témoin de plus de morts pendant la torture.

La police a réagi à des rapports répétés d’habitants des environs et a également découvert une chambre de torture dans le bâtiment. Selon Reuters, les enfants ont été fouettés et affamés par leurs enseignants.

La plupart des enfants ont été inscrits par leurs parents dans le nord du Nigéria, mais il y avait aussi deux enfants du Burkina Faso. Maintenant, ils ont installé un camp temporaire pour eux dans un stade jusqu’à ce qu’ils retrouvent leurs parents. Les enfants reçoivent une aide médicale et psychologique.

Selon le Daily Mail, les parents qui vivent dans la ville ont été choqués et effrayés lorsqu’ils ont été avertis par la police; comme ils l’ont dit, ils n’avaient aucune idée de ce qui se passait à l’école. Ils ont pu rendre visite à leurs enfants tous les trois mois dans une pièce réservée et ne pouvaient pas pénétrer dans le reste du bâtiment.

Le propriétaire de l’école a nié les accusations de torture et de harcèlement sexuel, affirmant que l’école avait enseigné le Coran aux enfants et que seuls ceux qui souhaitaient s’échapper étaient enchaînés.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |