< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Fegyverkezés Halálos páros: Szu-57-es vadászgéppel párban őrjáratozott az Ohotnyik típusú drón – videó//Couple meurtrier d’armement: des patrouilles de chasseurs Su-57 patrouillant dans le drone Ohotnyik – Vidéo

| Mobile | RSS

Fegyverkezés Halálos páros: Szu-57-es vadászgéppel párban őrjáratozott az Ohotnyik típusú drón – videó//Couple meurtrier d’armement: des patrouilles de chasseurs Su-57 patrouillant dans le drone Ohotnyik – Vidéo

Az orosz hadsereg kipróbálta az Onyiksz hajóelhárító szuperszónikus manőverező robotrepülőgépet.

nyomtatás
betűméret

Először tesztelt Onyiksz típusú szuperszonikus manőverező robotrepülőgépet pénteken az orosz hadsereg.

A moszkvai védelmi tárca közlése szerint a “szárnyas rakétát” a Basztyion partvédelmi rendszer lőtte ki Oroszország legkeletibb régiójában, az amerikai Alaszka állammal közös tengeri határral rendelkező Csukcsföldön. A manőverező robotrepülőgép a célpontot, egy több mint 200 kilométerre lévő hajót az előre megadott időpontban semmisítette meg a Csukcs-tengeren.

Az orosz katonai tárca pénteken azt is közölte, hogy először próbálták ki az ötödik generációs Szu-57-es vadászgéppel párban őrjáratozva az Ohotnyik típusú drónt. A mintegy 30 percig tartó gyakorlat célja a Szu-57-es “vezérgép” rádiólokációs mezejének kiterjesztése, és a légi megsemmisítő eszközök nagy távolságon történő alkalmazása volt az Ohotnyik segítségével. A drón automata üzemmódba hajtotta végre a bevetést, még mielőtt a Szu-57-es elérte volna a feltételezett ellenség légvédelmének hatósugarát.

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy az Ohotnyikot részben arra a feladatra fejlesztették ki, hogy Szu-57-esekkel párban hajtsanak végre bevetést, előttük repülve törjék át az ellenség légvédelmét. Az Ohotnyik műszaki adatait a hadsereg egyelőre titokban tartja, de az orosz sajtóban korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a fejlesztés alatt álló drónok közül ez a legnagyobb tömegű, és húsz tonnát nyom.

A minisztérium videofelvételeket tett közzé mindkét fegyverkísérletről.

fecsego.eu/ma.hu

Couple meurtrier d’armement: des patrouilles de chasseurs Su-57 patrouillant dans le drone Ohotnyik – Vidéo
29 septembre 2019 | Messages | europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, nouvelles de Chatter

L’armée russe a testé l’avion de manœuvre supersonique anti-navire onyx.

Pour la première fois, l’armée russe a testé vendredi un avion de manœuvre supersonique de type Onnik.

Selon le ministère de la Défense de Moscou, la “fusée à ailes” aurait été tirée par le Bastion Coastal Defence System à Chuckland, la région la plus orientale de la Russie, qui partage une frontière maritime avec l’État américain de l’Alaska. L’avion de manœuvre a détruit la cible, un navire situé à plus de 200 km à l’heure prévue dans la mer des Tchouktches.

Le ministère militaire russe a également déclaré vendredi que c’était la première fois qu’il testait un pilote de chasse Su-57 de cinquième génération sur un drone Ohotnyik. L’exercice, qui a duré environ 30 minutes, visait à élargir le champ radar de «l’unité de contrôle» du Su-57 et à utiliser des moyens de destruction aériens à longue portée avec l’aide d’Ohotnik. Le drone a effectué la mission en mode automatique avant que le Su-57 atteigne la portée de la prétendue défense aérienne ennemie.

L’agence de presse Interfax est au courant du fait que l’Ohotnik a été conçu en partie pour effectuer des missions à deux avec des Su-57 afin de survoler la défense aérienne avant de voler. Les détails techniques de l’Ohotnik sont toujours gardés secrets par l’armée, mais dans la presse russe, il semblerait que ce soit le plus gros des drones en développement, pesant vingt tonnes.

Le ministère a diffusé une séquence vidéo des deux tentatives d’armes.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |