< Böngészés > Főoldal / Riport / Blog article: Baks büszkeségei, avagy az ajándékbolt tulajdonosa Horváth Henrietta

| Mobile | RSS

Baks büszkeségei, avagy az ajándékbolt tulajdonosa Horváth Henrietta

2019. október 2. | hozzászólás | Riport

Baks büszkeségei, avagy az ajándékbolt tulajdonosa Horváth Henrietta

Már több éve ismerem Henit. Egy kiválóan képzett, rutinos, igazi kereskedő. Mindenkivel kedves, egytől – egyig szeretik ezt a csupa szív asszonyt. Az üzlete egy bonbon, hisz a kivitelezésben az árukészlet láncszerűen kapcsolódik az igényekhez, s annak felépítésében a szakmai elismertségét lehet érezni! Az árak felépítése, annak belső szerkezete lélektani hatást gyakorol a vásárlókra.

Mindig megállok az üzlete előtt. Szeretek a tulajdonossal – Henivel- beszélgetni. Mivel imádok vele beszélgetni. Nemcsak én érzem ezt a hatást. Jó látni, érezni a szeretetét a vevők felé. Az üzlet tip-top rendezett s olyan tiszta, mint a patyolat. Nagyon el volt foglalva, hisz közeleg a hallottak napja. Kint az üzlet előtt kérdezgettem. sokan odaköszöntek felénk. Több kerékpáros asszony, számtalan járókelő odakiáltott: – mi baksiak Oláh István László mi magára szavazunk! Nagyon szépen köszönöm a bizalmat, meg fogom hálálni!  – amit ígértem, Baksot virágzó faluvá teszem, megszüntetem a munkanélküliséget, a fiatalokat helyben tartom megállítom a nélküliséget. A mondatok a levegőben buborékokká váltak s így jutottak el a választóim felé. Mosolyogtak az asszonyok.

Heni kiemelt eredménnyel vizsgázott a virágkötő szakmai képzésen. A vizsgamunkája hangsúlyozott lakodalmas csokorral kezdődött. A szín összetétele, harmóniája a színek kavalkádja felrobbant a vizsgáztató bizottság előtt. A boldogság harmóniája bonbonként lepte meg a tanárokat, a szakembereket! Heni nem figyelte a tanári hatást, mivel belegabalyodott a virágfesztivál mosolyában, valamint az eredeti illatfelhők habjain szárnyalt.

Az árukészlet színes választék forgataga csalogatóan, hívogatóan tárja elénk a vásárlás fejedelmi izgalmait. A vevők többsége véleményeket kérte a virágcsokrok összeválogatásához.

-Segits nekem Heni, hisz eljegyzésbe megyünk s ilyenkor milyen színű virágot kell vinnünk, hány darabot, tudod te ezt, majd szétnézett a gyönyörű üzletben. Ezt követően odament a ruházati osztályhoz. Válogatta, nézegette a szebbnél szebb kollekciót.  

Addig mi beszélgettünk az életről, a választásokról. Sajnos szegeden nem kapjuk meg azokat az árukat, ami a legjobban keresett termékek. Mindenért fel kell menni Pestre. Fárasztó, ám megéri. Meg azért is mert alacsonyan tudom az árakat tartani. A virág választékok, színessége magához vonzotta az ember szemét. Annyi gyönyörű virág fantáziát láttam, hogy szinte vásárlásra késztetett.

Leave a Reply 637 megnézve, 2 alkalommal mai nap |