< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Belharc a Fideszben: Egymást ütik a fideszesek ki markolja fel a nagyobb pénzt((Fighting Fidesz: Los Fideszers se golpean entre sí para agarrar el dinero más grande.

| Mobile | RSS

Belharc a Fideszben: Egymást ütik a fideszesek ki markolja fel a nagyobb pénzt((Fighting Fidesz: Los Fideszers se golpean entre sí para agarrar el dinero más grande.

A Magyar Narancs szerint a szövevényes ügy hátterében egy régi konfliktus áll, amely mostanra nyílt harccá vált Gyulán a fideszes polgármester, Görgényi Ernő és egykori helyettese, a mára már a pártból is kizárt Galbács Mihály között. A volt alpolgármester  23 oldalos levélben foglalta össze sérelmeit, írása eljutott nemcsak Orbán Viktor pártelnökhöz, Kövér László választmányi elnökhöz, Kubatov Gábor pártigazgatóhoz, hanem a hetilap szerkesztőségéhez is.

A volt alpolgármester terjedelmes dolgozatában azt állítja, hogy a  város vezetés összenőtt egy vállalkozói körrel, amely verhetetlen a közbeszerzéseknél. Egy szűk körtől függ minden. Ők tudatosan szorítják ki a régi Fidesz-tagokat, el akarták érni, hogy Kovács József helyett egyikük indulhasson a 2018-as választáson.

A levél szerint nemcsak generációs vita van, külön harcot vív Gyula polgármestere és Simonka György is.

A Narancs.hu-nak Görgényi Ernő cáfolta a leírtakat, de a levél hitelessségét ő és a szerző is megerősítették.

A polgármester a válaszlevelében azt írta, a pamflet

az egykori nyilas, majd ÁVH-s kapcsolatokkal rendelkező házmesterek munkásságát idézi,

célja, hogy a polgármester-jelöltségét megfúrja. Mivel a dolgozat tele van hamis állításokkal, megbízta ügyvédjét, hogy jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt forduljon bírósághoz.

A hetilap megkereste Galbács Mihályt, aki a dolgozatáról nem akart beszélni, de azt visszautasította, hogy ő áruló lenne. Nem ő fordult a sajtóhoz, a párton belül próbálja intézni az ügyet. Mint mondta, fideszesnek tekinti magát, bár tud róla, hogy a Fidesz gyulai alapszervezete nemrég kizárta. Fellebbezett, a Fidesz országos etikai bizottságához fordult.

fecsego.eu/HírZóna

Fighting Fidesz: Los Fideszers se golpean entre sí para agarrar el dinero más grande.
3 de octubre de 2019 | Publicaciones | europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, noticias de Chatter

Según Magyar Narancs, el trasfondo del intrincado caso es un viejo conflicto que ahora se ha convertido en una batalla abierta en Gyula entre el alcalde de Fidesz, Ernő Görgényi, y su ex diputado, Mihály Galbács, quien ya ha sido excluido del partido. El ex teniente de alcalde resumió sus quejas en una carta de 23 páginas, escribiendo no solo a Viktor Orbán, presidente del partido, presidente de la junta de László Kövér, Gábor Kubatov, sino también a la oficina editorial del periódico semanal.

En su voluminoso ensayo, el ex teniente de alcalde afirma que el liderazgo de la ciudad se ha convertido en un círculo de empresarios que es inmejorable en la contratación pública. Todo depende de un círculo estrecho. Deliberadamente expulsaron a los antiguos miembros de Fidesz y quisieron que uno de ellos se postulara para las elecciones de 2018 en lugar de József Kovács.

Según la carta, no solo hay un debate generacional, sino también el alcalde de Gyula y György Simonka.

Ernör Görgényi negó Narancs.hu, pero él y el autor confirmaron la autenticidad de la carta.

En su respuesta, el alcalde escribió, el folleto

evoca el trabajo de la antigua Arrow Cross y luego los cuidadores con el ÁVH,

su propósito es perforar su candidatura a la alcaldía. Debido a que la tesis está llena de acusaciones falsas, le ordenó a su abogado que acudiera a los tribunales por difamación que causaría un daño significativo a sus intereses.

El periódico semanal contactó a Mihály Galbács, quien no quería hablar sobre su periódico, pero declinó ser un traidor. No se dirigió a la prensa, tratando de manejar el asunto dentro de la fiesta. Dijo que se consideraba un Fidesz, aunque sabía que recientemente había sido expulsado por la Fundación Fidesz Gyula. Apeló y apeló al Comité Nacional de Ética de Fidesz.

fecsego.eu/HírZóna

Leave a Reply 76 megnézve, 1 alkalommal mai nap |