< Böngészés > Főoldal / europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Lakossági figyelmeztetés! Arra kérnek mindenkit, hogy ezt minél előbb ellenőrizze! – ha ilyen hangot hall este vagy napközben a lakásban azonnal hívja a 112-őt!((Residential Warning! Everyone is urged to check this as soon as possible! – if you hear such a noise in the evening or during the day at home call 112 immediately!

| Mobile | RSS

Lakossági figyelmeztetés! Arra kérnek mindenkit, hogy ezt minél előbb ellenőrizze! – ha ilyen hangot hall este vagy napközben a lakásban azonnal hívja a 112-őt!((Residential Warning! Everyone is urged to check this as soon as possible! – if you hear such a noise in the evening or during the day at home call 112 immediately!

Azt hiszem, nyugodtan írhatom, hogy soha nem látott méreteket öltenek Magyarországon a váratlan darázstámadások!Egész nap izzik a telefonom, életveszélybe került családok hívnak akik pánikhangulatban vannak a telefon végén, hogy darazsak ezrei lepték el a házat, áttörve a plafont. Ebben az évben 5 családot kellett azonnali hatállyal ki lakoltatni, önkormányzati lakást biztosítani, a katasztrófavédelem segítségével! Ami idáig egy évben sem fordult még elő!

Nagyon kérek mindenkit, ha azt tapasztaljuk lakásunkban, hogy plafonon, falon, beázás szerű folt jelenik meg, a plafonból DOROMBOLÓ, kaparászó hangot hallunk, semmiféleképp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel több ezres darázsfészkünk van a ház falai között!

Ha kívülről azt látjuk, hogy a széldeszkánál, madárdeszkánál repkednek befelé a darazsak, ebben az esetben a fészek a plafonban van, ne álljunk neki megoldani a bajt. Minden esetben szakembert, 112- őt, 105- öt, kell értesíteni, akik kiadják a szakember elérhetőségét! Engem is lehet hívni 24 órában: 06707079811

Sokan nekiállnak kemotoxozni, lángszórózni, csavarlazítózni, gázolajozni, betömni a bejáratot, púrhabozni, stb stb. Ezekkel csak még nagyobb bajt okozunk!

A fészket úgy építik meg, hogy felépülnek a lépek, amit körbeépítenek egy több réteges szigetelő anyagból, ami nádból, növényi anyagokból épül.

Vagy is ha fújják rájuk a kemotoxot, stb csak a külsőréteget fújják, a lépekig nem jut el a vegyszer! A darazsak, ha veszélyben érzik magukat, azonnal tömegesen támadnak, mind addig még csak mozog az ember. Egyetlen megoldása az, hogy hozzáértő SZAKEMBERNEK el kell távolítani a fészket. Ez a végső 100 százalékos megoldása!

Kérlek benneteket osszátok meg! Életeket menthet!!!!!!!

forrás: /  palyazatinfok.hu

forrás: mindegyben.hu

Kovács Miklós külsősmunkatársunktól

Residential Warning! Everyone is urged to check this as soon as possible! – if you hear such a noise in the evening or during the day at home call 112 immediately!
October 3, 2019 | Posts | Biographies / tabloid, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Public life

I think I can safely say that the unexpected wasp attacks in Hungary are taking unprecedented proportions! My phone glows all day, and families in danger of life calling me at the end of the phone scare the thousands of wasps breaking through the ceiling. This year, 5 families had to be evacuated with immediate effect, municipal housing provided, with the help of disaster protection! Which has never happened in a year!

I would like to ask everyone, if we find in our apartment that there is a smudge-like spot on the ceiling, on the wall, we hear the sound of scratching, scratching the ceiling, in any case we do not start searching for its cause.

If, from the outside, we see the wasps flying at the chalkboard, at this time the nest is in the ceiling, do not stop him from solving the problem. In any case, the specialist, 112, 105, must be notified who will provide the specialist’s contact information! You can also call me in 24 hours: 06707079811

Many people start chemotoxing, flame-blasting, screw-loosening, gas oiling, plugging in the entrance, foaming, etc. We are only causing even more trouble with these!

The nest is built by recovering the spleen, which is encased in a multi-layered insulating material made of reeds, plant materials.

Or, if they are sprayed with chemotox, etc., only the outer layer is blown, the chemicals won’t get to the spleen! The wasps, when they feel threatened, immediately attack en masse, while the human is still moving. The only solution is to have the nest removed by a skilled professional. That’s the ultimate 100 percent solution!

Please share it! You can save lives !!!!!!!

source: / palyazatinfok.hu

source: mindegyben.hu

Miklós Kovács from our external colleague

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |