< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Letartóztatásban a horvát embercsempész

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Letartóztatásban a horvát embercsempész

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatásba helyezte azt a horvát férfit, aki tíz afgánt próbált meg Nyugat-Európába csempészni.

A gyanú szerint ismeretlenek a román-magyar zöldhatáron átvezettek Magyarországra tíz afgán illegális határátlépőt, akiket 2019. október 7. napján a gyanúsított Deszk külterületén az általa vezetett személygépkocsiba felvett. Röviddel ezt követően a rendőrök ellenőrzés alá vonták a gyanúsított által vezetett személygépkocsit és megállapították, hogy az autóban utasként tartózkodók a Magyarország területére történő jogszerű belépés feltételeinek nem felelnek meg. A gyanúsított és a megbízói között korábban létrejött megállapodás szerint az úticél Nyugat-Európa lett volna, figyelemmel arra is, hogy a férfi bár horvát állampolgárságú, de tartózkodási hellyel Ausztriában rendelkezik.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2019. október 10.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |