< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Utoljára rendezi a kormány a kórházak adósságát((Ostatni raz rząd reguluje dług szpitali

| Mobile | RSS

Utoljára rendezi a kormány a kórházak adósságát((Ostatni raz rząd reguluje dług szpitali

szerző:Danó Anna Publikálás dátuma2019.10.10. 17:14


Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Gulyás Gergely szigorú ellenőrzéseket és szükség esetén főigazgató-cserét is belengetett.

“Ez az utolsó év, hogy a kormány utólag kifizeti a kórházi adósságokat” – mondta a Népszava kérdésére Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón. Hozzátette: a számla rendezését alapos vizsgálat előzi meg, mely azt próbálja tisztázni mi okozza az eladósodást egyes intézmények esetében. „Ha az az intézményvezető, akkor vezetőváltásra van szükség, de nem zárom ki, hogy strukturális hibák is lehetnek” – mondta a miniszter. A kórházak augusztus végére 53,3 milliárdos adósságot halmoztak fel, a havi növekedés mértéke a nyári hónapokban meghaladta már a hat milliárdot és ezzel az adósság gyarapodása rekordot döntött. “A félelem és a rettegés épp ideális légkör az állandó válságkezeléshez” – kommentálta az egyik főigazgató lapunknak a bejelentést.  Egy szakmai konferencián Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is a kórházak eladósodásáról, és annak lehetséges rendezéséről beszélt, bár konkrétumok nélkül. Az egészségügyi államtitkár az okokat is összeszedte – ezek közt említette ő is az intézményvezetés hiányosságait, a díjak karbantartásának a hiányát, valamint hogy az ellátandó terület nagysága nincs összhangban az ellátási kvótákkal, és a szakorvoshiány okozta bérrobbanás költségeivel. A pénzügyi tárca államtitkára pedig többször is hangsúlyozta: a jövőben struktúraváltozás nélkül nem lesz több pénz az egészségügyre.

fecsego.eu/népszava online

Ostatni raz rząd reguluje dług szpitali
11 października 2019 r. | Posty | Biografie / tabloid, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Życie publiczne

autor: Danó Anna Wysłany 10 października 1919 r 17:14

Zdjęcie: Dénes Erdős / Népszava

Gergely Gulyás zezwolił również na ścisłą kontrolę i, w razie potrzeby, zmianę dyrektora generalnego.

„To ostatni rok, w którym rząd spłaci długi szpitalne” – powiedział kanclerz Gulyás Gulyás podczas briefingu rządowego w czwartkowe pytanie dotyczące Słowa Ludowego. Dodał, że dogłębne śledztwo przed uregulowaniem rachunku będzie próbowało dowiedzieć się, co powoduje zadłużenie niektórych instytucji. „Jeśli to szef instytucji, konieczna jest zmiana przywództwa, ale nie wykluczam, że mogą wystąpić błędy strukturalne” – powiedział minister. Do końca sierpnia szpitale zgromadziły 53,3 miliarda dolarów długu, przy czym miesięczny wzrost już przekroczył 6 miliardów dolarów w miesiącach letnich, bijąc rekord wzrostu zadłużenia. „Strach i przerażenie to idealny klimat do ciągłego zarządzania kryzysowego” – skomentował jeden z ogłoszeń naszego CEO. Na profesjonalnej konferencji Péter Benő Banai, Sekretarz Stanu w Ministerstwie Finansów i Ildikó Horváth, Sekretarz Stanu ds. Zdrowia, rozmawiali o zadłużeniu szpitali i możliwościach ich uregulowania, choć bez konkretów. Sekretarz stanu ds. Zdrowia podsumował również przyczyny, w tym niepowodzenia w zarządzaniu instytucją, brak utrzymania opłat oraz wielkość powierzchni, która ma być zapewniona, co nie było współmierne do kwot dostaw i kosztu eksplozji rekrutacyjnej spowodowanej brakiem specjalistów. Sekretarz stanu ds. Finansów wielokrotnie podkreślał, że nie będzie więcej pieniędzy na zdrowie bez zmian strukturalnych w przyszłości.

fecsego.eu/peoples words online

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |