< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Jogszerű a novemberi szociális sztrájk((Der November-Streik ist legal

| Mobile | RSS

Jogszerű a novemberi szociális sztrájk((Der November-Streik ist legal

szerző:Gulyás Erika


Fotó: Népszava

November 13-án meg lehet tartani az országos sztrájkot.

Meg lehet tartani a szociális ágazatban tervezett sztrájkot a szakszervezetek által javasolt még elégséges szolgáltatások betartásával – mondta ki a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság pénteken született végzése. A bíró elfogadta azt az érvelést is a benyújtott dokumentumok alapján, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) mindenben jogszerűen járt el attól kezdve, hogy idén januárban sztrájkköveteléseket fogalmazott meg a szociális területen dolgozók nagyobb megbecsülése érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ígéretekkel elérte, hogy a szakma képviselői ne sztrájkoljanak együtt a közszolgálat más területein dolgozókkal március 14-én, ám sem a kollektív szerződés megkötésének jogi alapjait nem teremtette meg az ígért határidőre, sem egy kiszámítható, jelentős emelést tartalmazó bértáblát nem tett le az asztalra. A bíróságon most azt próbálta elérni a humántárca, hogy nyilvánítsák jogellenesnek a még meg sem tartott munkabeszüntetést, vagy az egész beadványt utasítsák el. Az ügyben eljáró bíró azonban ezeket az érveket elutasította.  A döntés ellen öt napon belül fellebbezhet az állam, vélhetően meg is teszi, de ha a másodfokon eljáró bíróság helybenhagyja a mostani döntést, a szociális ágazatban november 13-án meg lehet tartani az országos sztrájkot.

fecsego.eu/népszava online

Der November-Streik ist legal

  1. Oktober 2019 | Beiträge | Biografie / Boulevardzeitung, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter-Nachrichten

Von Gulyás Erika

Foto: Népszava

Der nationale Streik wird am 13. November stattfinden.

Der geplante Streik im sozialen Bereich kann aufrechterhalten werden, indem die von den Gewerkschaften angebotenen Dienste in ausreichendem Maße in Anspruch genommen werden, so das Urteil des Stadtverwaltungs- und Arbeitsgerichts am Freitag. Auf der Grundlage der eingereichten Dokumente akzeptierte der Richter auch, dass die ungarischen Beamten, Angestellten und Gewerkschaften der Beamten (MKKSZ) und die Gewerkschaft der Sozialarbeiter (SZÁD) seit dem Streik in allen Fällen rechtmäßig gehandelt hatten Mitarbeiter besser zu schätzen. Das Personalministerium (Emmi) hat zugesagt, dass der Beruf am 14. März nicht mit anderen Beamten streiken wird, hat jedoch nicht die Rechtsgrundlage für einen Tarifvertrag innerhalb des zugesagten Zeitrahmens oder eine vorhersehbare, signifikante Erhöhung geliefert. habe es nicht auf den Tisch gelegt. Vor Gericht versuchte die menschliche Geldbörse nun, sie dazu zu bringen, eine noch nicht rechtswidrige Arbeitsniederlegung zu erklären oder den gesamten Antrag abzulehnen. Der Prozessrichter wies diese Argumente jedoch zurück. Die Entscheidung kann vom Staat innerhalb von fünf Tagen angefochten werden, was vermutlich der Fall sein wird. Wenn jedoch das Gericht der zweiten Instanz die Entscheidung bestätigt, könnte am 13. November ein nationaler Streik im sozialen Bereich stattfinden.

fecsego.eu/völker wörter online

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |