< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Bacskai és Kis győzelmétől volt hangos a salgótarjáni sportcsarnok

| Mobile | RSS

Bacskai és Kis győzelmétől volt hangos a salgótarjáni sportcsarnok

2019. október 13. | hozzászólás | Sport

2019-10-13 00:59:00 Remek küzdelmeket hozott a salgótarjáni boxgála. Kis és Bacskai volt az igazi főszereplő.

A Felix Promotion Internatinal szombat este a salgótarjáni városi sportcsarnokban rendezte az őszi versenyszezon második televíziós bokszgáláját, melynek főmérkőzésén Bacskai Balázs és a kőkemény orosz Alexey Evchenko csapott össze 10 menetben.

A küzdelem során a magyar klasszis végig hatalmas technikai fölényben küzdött, ám az orosz versenyző – igazolva jó hírét – még a legtisztább ütések után is igyekezett visszatámadni. A betonfejű Evchenko-t csak pillanatokra lehetett kizökkenteni. A nyolcadik menet egyes periódusait kivéve Bacskai mindvégig többet mutatott, és a minőségi találatokat is ő vitte be, így a hajrába fordulva csak az volt a kérdés, hogy az orosz kibírja-e állva a küzdelem végéig. Ugyan Bacskai a 10. menetben közel került egy TKO-s sikerhez, ám végül „meg kellett elégednie” a nagy különbségű egyhangú pontozásos győzelemmel. A makulátlan mérlegű nagyváltósúllyú budapesti bunyós már 12 profi sikernél jár.

Nagyon látványos, „non stop” akciót hozott a szegedi kedvenc Kis Máté (16 győzelem, 0 vereség, 2 döntetlen) és a cseh Karel Horejsek 8 menetes párharca is. A felek végigakciózták a mérkőzést, ám a magyar ökölvívó a menetek többségében többet talált, ráadásul a 6. felvonás elején padlóztatta is a riválisát. A meccs után nem volt kérdéses, hogy kinek a kezét fogja felemelni Kovács Bence mérkőzésvezető: Kis Máté egyhangú pontozással, 78-73, 77-74 és 79-72 arányban diadalmaskodott.

További profi eredmények
Szabó Zoltán UD6 Kovács István
Serbán Henrik TKO2 Henrich Herak

fecsego.eu/frissHirek.hu

Leave a Reply 651 megnézve, 1 alkalommal mai nap |