< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Felelős állampolgárnak lenni menő. Zsarolható, zsák krumplival megvehető, meglopható alattvalónak lenni nem menő

| Mobile | RSS

Felelős állampolgárnak lenni menő. Zsarolható, zsák krumplival megvehető, meglopható alattvalónak lenni nem menő

Molnár Bálint    |   Október 13,  Vasárnap   |   8:01

Hát így jártunk, kedves barátaim! Nagyon jó reggelt kívánok mindenkinek! Már nem kell többet aludni. Nem úgy értem, hogy soha az életben innentől kezdve, hanem hogy lejárt a visszaszámlálás. Október 13-a van, vasárnap, az évből hátra van még 79 nap, és egy kicsit bízom benne, hogy nem csúsztunk ki az időből. Mármint de, csak az egy másik történet. Remélem, hogy egyesek igen jól aludtak, mások kevésbé, mindenki érdemei szerint. Elstartolt a választás, este 19 óráig lehet szavazni, senkit nem sürgetek, csak mondom, hogy ebbe az időkeretbe kell valahogy beférni.

Tegnap azt talaláltam mondani, hogy mindig van választás, vagyis mindig lehet választani, de ez így nem igaz, mert van legalább négy olyan település az országban, ahol nincs különösebb érdeklődés a polgármesterség vagy a helyi képviselői tisztség iránt, úgyhogy ott nem lehet választani. Azonban mindenhol máshol igen (najó, a települések további közel 30%-ában csak egy jelölt közül lehet választani, sajnálom) akkor is ha talán nem mindenütt áll rendelkezésre elegendő valós, el nem hajlított, szét nem hazudott információ, amire lehetne támaszkodni a felelős döntéshez. Pedig már az is jó kiindulópont, hogy vannak más jelöltek is, mint a Fidesz jelöltjei, vannak más pártok és párszövetségek is, mint a Fidesz-KDNP örök és megbonthatatlan érdekházassága.

A széles körben terjesztett, ordenáré hazugságokkal szemben, miszerint az ellenzék egyetlen valódi célja a háború Orbán Viktor ellen, az ország csatatérré változtatása, amiért semmi nem drága, valamint a hatalom megkaparintása minden áron, jelezni szeretném, hogy tudomásom szerint MÉG sehol nincs leírva, hogy senki más nem lehet hatalomban az idők végezetéig, mint Orbán Viktor és a Fidesz. A választás és az egész politikának nevezett műfaj logikája a hatalom megszerzéséről szól, tehát aki nem a hatalom megszerzése miatt indul el egy választáson, az konkrétan idióta. Jó, ez nem érvényes a Fidesz kamujelöltjeinek széles csoportjaira, mondjuk, de mindenki másra igen. A kérdés az, hogy ki mire használja a hatalmat, amit a választók a gondjaira bíztak. Azt pontosan láttuk és most is látjuk, és ha akarjuk, ha nem, még legalább két és fél évig kénytelenek leszünk látni, hogy a NER, Orbán és a Fidesz-KDNP mire használja a hatalmát. Márpedig innen, ahol én ülök egy dolog biztos: egészséges ember nem szavaz sem tolvajokra, sem erkölcsi hulladékokra, akármilyen párt színeiben árulja is a romlott politikai termékét. Egészséges ember nem szavaz őt zsaroló, fenyegető és fogva tartó maffiózókra, akik állandó háborúra rendezkedtek be, és választástól választásig ropogtatják a népbutítás, hazudozás, lopás és csalás fegyvereit.

Fogalmam nincs, hogy miként alakul ez a választás, de érdemes tudni, hogy két és fél évig nem lesz újabb lehetőség arra, hogy a kétharmadokon átívelően kiskorúnak nézett, állandó pánikkal és félelemkeltéssel idomított, mindmeghalunk istencsapásával fenyegetett magyar emberek választhassanak. Minden idők legocsmányabb kampánya után (és egyáltalán nincs vége, hiszen kampánycsend hiányában ma este 7 óráig folyamatos harci készültségben állnak a Kubatov-listák fölé, telefonok mellé delegált zsoldosok) szerintem nem sok kérdés maradhatott megválaszolatlanul. Még azoknak sem, akik tíz éve azzal kábítják magukat, hogy csak rosszabb ne legyen, mert a biztos kurvaszar is jobb, mint a bizonytalanság. Nem tudom, hogy az országot beterítő, a Fidesz lényegét, természetét, igazi arcát megtestesítő Borkai-ügy után (ha jól sejtem, Rogán Bűnöző Antal sem érezheti túl jól magát mostanság) az őszinte undoron, megvetésen és felháborodáson kívül még mi mást lehet érezni, de biztos vagyok benne, hogy egy olyan országban, ahol a vérkorrupt miniszterelnök közpénzen milliárdossá hízott veje perel a becsületéért, a személyét súlyosan sértő és lealacsonyító Tiborcz-adó elnevezés miatt, ott bármi megtörténhet. Meg is történik 10 éve. Hogy a tolvaj parazitának áll feljebb, ő önérzeteskedik, és ő van megsértődva. Ő, aki a mindenki pénzéből szedte meg magát és állt az ország saját lábára.

Azt sem tudom megmondani, hogy például a nagyon független és önálló Tarlós István hogy aludt ma éjjel, de azért nekem sokat elmond az ő bátorságáról, hogy emberek közé sem volt képes kimerészkedni, egy sajtótájékoztatóval zárta a kampányát (najó, ahhoz képest, hogy Borkai után Szeged függetlenfideszes polgármester-jelöltje is lemondta a meghirdetett sajtótájékoztatót, ez is valami), amely kampány különben az elejétől a végéig arról szólt, hogy különböző média és nem média felületeken magyarázta a bizonyítványát, és személyeskedve köpködte az ellenfelét. Ez alól a megafonos őrjöngése képez kivételt, ami a maga idejében a kampány erkölcsi mélypontja volt. Aztán jött a Pikó Andrásra ráuszított rendőrség, a Wittinghoffozás, a csalások és törvénytelenségek egészen zavarbaejtő és hosszú sora. És Borkai. Kár, hogy Budapest Tarlós Istvánhoz köthető aranykora – szintén széles körben terjesztett hazugság – valójában a felhalmozott adósságokról szól, és arról, hogy a főváros az ő független hozzáértése idején veszítette el vagyonának, pénzügyi önállóságának jelentős részét. Tarlós István regnálása ideje arra volt jó, hogy Budapest a falig hátrált. Minden más halandzsa. A legrosszabb fajtából.

Zárójel: Szerintem élő embert annyit nem gyaláztak, mocskoltak egységesen, vállt a vállhoz vetve, mint Karácsony Gergelyt az elmúlt hetekben. Az én szememben már az is komoly teljesítmény, hogy az ember egyáltalán életben van, és nem zakkant meg. Zárójel bezárva. Fogalmam sincs tehát, hogy Budapest mit gondol arról, hogy őket a regnáló kormány forrásmegvonásokkal zsarolja és fenyegeti, de még mindig érdemes lehet megfontolni, hogy ez az elmúlt közel 10 évben ez már megtörtént. Múlt idő. Úgy, hogy Tarlós Orbán Viktor kesztyűbábja (tudom, hogy ez idegesíti a legjobban, de a kesztyűbábot nem érdemes muskátlinak nevezni, ha egyszer kesztyűbáb). Akkor mégis mi a francra lehet garancia Tarlós személye? Aki egy nappal a választás előtt azzal házalt a Magyar Nemzet nevű pártlapban, hogy még Gyurcsány is megmondta, hogy Karácsony erőtlen a győzelemhez. Remélem, ez azt jelenti, aminek látszik. Ha már Gyurcsány is hivatkozási alap a Fidesz jelöltjének, akkor talán mégsem állnak olyan jól azok a számok.

Szóval lehet választani. Dunaújvárosban is például. Ahol azzal ijesztgették a népeket közpénzből, hogy kutya- és macskahúst kell enni, ha nem a Fidesz győz. Nos nyár óta két másik cég kiszorítását követően immár csupán egyetlen cég temethet a városi temetőben, ezzel egyidejűleg 150 ezer forinttal (!) meg is drágult a szertartás ára. A vállalkozás tulajdonosa a Fidesz jelöltje az egyik körzetben. Vagyis a politikai hatalmukkal visszaélve basáskodnak és söpörnek félre az útból mindenki mást. Szerintem lehet választani. Valami mást is, mint ezt a mocskot. Ja, hogy sajtóhírek szerint az országos lapterjesztést is kinyírják, és az is Orbáné lesz a Mészáros-KESMA körön keresztül? Hát senki nem mondta, hogy képesek lesznek leállni valaha is. Hogy megint független médiaorgánumokat akarnak ezzel nyomás alá helyezni és lehetőleg elhallgattatni? Hát Európának valóban azt hazudták, hogy ők soha nem vetemednének ilyesmire, de az rég volt, elmúlt, a NER nem tűri a kritikus nyilvánosságot, mert abból mindig csak bajok származnak. A valóságnál nincs nagyobb ellenfele a hazugság kormányának.

Úgyhogy csak azt tudom mondani, Borkai Zsolt összellenzéki kihívóját parafrazálva, hogy lehet választani a szánalmas balekság és a tökös, felelős állampolgári mivolt között. Mert ez az egy legalább nem rajtuk múlik. Rajtuk a választási szoftver meghibásodása és egyéb gazemberségek múlnak. Nincs kétségem afelől, hogy élni is fognak minden eszközzel ott, ahol szoros lesz az eredmény. Ennek ellenére és éppen ezért fontos választani. Mert tökös, felelős állampolgárnak lenni menő. Rettegésben tartható, zsák krumplival megvehető, napi 24 órában hergelhető, következmények nélkül meglopható alattvalónak lenni nem menő. Szép napot mindannyiunknak!

forrás:Kolozsvári szalonna

Leave a Reply 88 megnézve, 1 alkalommal mai nap |