< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y //Négy késsel és egy bárddal próbáltak egy trafikot kirabolni

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y //Négy késsel és egy bárddal próbáltak egy trafikot kirabolni

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két, szerb és szerb-magyar kettős állampolgárságú férfival szemben, akik februárban az egyik szegedi dohányboltot kísérelték meg felfegyverkezve kirabolni.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. február 6. napján, 18 órakor megjelentek az egyik, Szeged belvárosában található trafiknál, abból a célból, hogy azt kirabolják. Az egyik vádlott a trafik bejárata előtt figyeléssel biztosította társa cselekményét, míg a másik vádlott a dohányboltba belépett, és ott ruházatából elővett egy bárdot, valamint a nála lévő 4 darab kés közül egyet, majd angol nyelven a bevétel átadására szólította fel az eladót.  A vádlott a kasszára is mutatott, majd a késsel és a bárddal hadonászva a hátráló eladó felé lépett. Cselekményét a vádlott nem tudta befejezni, mivel az üzletbe belépett egy vásárló, aki őt megzavarta, ezért távozott a trafikból.

A vádlottnál volt még egy, a társa által magyar nyelven írt cetli is, amelyre „az add ide a pénzt aranyt” szavakat írta, és amit a vásárló belépése miatt már az eladónak átadni nem tudott.

A Szegedi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a két férfival szemben.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. október 18.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |