< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor Brüsszelben találkozott a néppárti bölcsekkel((Віктор Орбан зустрівся з популярними мудрецями в Брюсселі

| Mobile | RSS

Orbán Viktor Brüsszelben találkozott a néppárti bölcsekkel((Віктор Орбан зустрівся з популярними мудрецями в Брюсселі


Fotó: Novák Katalin Twitter

Az eszmecserére az EPP székházában került sor, ez volt a második találkozó a magyar kormányfő és a néppárti értékelő bizottság között.

Orbán Viktor pénteken Brüsszelben találkozott az Európai Néppárt (EPP) által kinevezett „bölcsek tanácsával”, amely a Fidesz tavaly márciusi felfüggesztése óta azt vizsgálja, hogy a magyar tagpárt politikája megfelel-e a kereszténydemokrata pártcsalád által vallott elveknek és értékeknek. Az eszmecserére az EPP székházában került sor. Ez volt a második találkozó a magyar kormányfő és a néppárti értékelő bizottság között. A megbeszélés tényét megerősítette a pártcsalád által a Twitteren közzétett bejelentés is. Az EPP nem kívánt részleteket elárulni a tárgyalásról.

A kormányfő legutóbb június 21-ikén szintén Brüsszelben tárgyalt Herman van Rompuy-jel, a testület vezetőjével és két tagjával, Hans-Gert Pötteringgel és Wolfgang Schüssellel. Értesüléseink szerint ezen a megbeszélésen döntötték el, hogy munkacsoportokban folytatják a Fidesz tevékenységének az átvilágítását. A munkát az aktív politizálástól visszavonult három politikus korábbi kabinetfőnökei, illetve közeli munkatársai irányítják, akik egyeztetnek a Fidesz erre kijelölt tisztségviselőivel is. A „bölcsek” egy jelentésben fogják összefoglalni ajánlásaikat az EPP irányító testületeinek, amelyek dönteni hivatottak a magyar párt tagságáról. Mint megírtuk, a beszámoló még nem készült el, és a Fidesz felfüggesztésének témája nem szerepel az Európai Néppárt novemberi zágrábi kongresszusának napirendjén.

fecsego.eu/népszava online

Віктор Орбан зустрівся з популярними мудрецями в Брюсселі
19 жовтня 2019 | Постів | Прес-центр ЄС, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, новини балаканини

Фото: Каталін Новач у Twitter

Обмін думками відбувся у штаб-квартирі ЕНП, другої зустрічі між угорським прем’єр-міністром та Комітетом з питань перегляду народів.

Віктор Орбан у п’ятницю зустрівся у Брюсселі з «мудрою радою», призначеною Європейською народною партією (ЕНП), яка з моменту припинення діяльності Фідеса минулого березня перевіряє, чи відповідає політика угорської партії принципам та цінностям Християнсько-демократичної партії. Обмін думками відбувся у штаб-квартирі ЕНП. Це була друга зустріч прем’єр-міністра Угорщини та Комітету з питань оцінки народів. Оголошення родини партії у Twitter також підтвердило факт. ЕНП не хотіла давати подробиці судового розгляду.

Прем’єр-міністр також нещодавно провів зустріч у Брюсселі 21 червня з лідером та двома членами правління Херманом ван Ромпеєм Гансом-Гертом Пьотертінгом та Вольфганом Шусселем. За нашою інформацією, на цій нараді було вирішено продовжити розгляд діяльності Fidesz у робочих групах. Роботою керують колишні керівники кабінетів та близькі соратники трьох політиків, які відійшли від активної політики, які також консультуються з призначеними чиновниками Фідеса. “Мудреці” підсумують у своєму звіті свої рекомендації керівним органам ЕНП, які мають прийняти рішення про членство в угорській партії. Як ми писали, звіт ще не був завершений, і питання припинення Фідеса не стоїть на порядку денному Конгресу Європейської народної партії в Загребі в листопаді.

fecsego.eu/peoples слова в Інтернеті

Leave a Reply 181 megnézve, 1 alkalommal mai nap |