< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Utolsó csapás a jogállamnak: innentől kezdve semmi értelme az alkotmánybíróságnak))Dernier coup porté à l’état de droit: la Cour constitutionnelle n’a plus de sens

| Mobile | RSS

Utolsó csapás a jogállamnak: innentől kezdve semmi értelme az alkotmánybíróságnak))Dernier coup porté à l’état de droit: la Cour constitutionnelle n’a plus de sens

Írta Takezo

Hétfőn 14 órától ült össze az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság, ám a Fidesz két perccel az ülés előtt sajtóközleményében tudatta, hogy Handó Tündét jelölik, és végül nem is történt meglepetés, megszavazták a tagságát.

Handó Tünde jelenleg az Országos Bírói Hivatal elnöke, ahol 2021-ig szól a meg nem újítható kinevezése. Handónak rengeteg konfliktusa volt már az őt felügyelő Országos Bírói Tanáccsal. Handó az OBH (Országos Bírói Hivatal) elnökeként egyébként el sem járt el a tanács üléseire, nem adott a munkájához szükséges adatokat,viszont panaszkodott a két szervezet közötti párbeszéd hiányára, júniusban pedig egyenesen hazaárulónak nevezte a tagokat. A tanács tagjainál betelt a pohár, elegük lett a szabálytalan kinevezési gyakorlatból, és megállapították egy vizsgálatban, hogy

„HOGY DR. HANDÓ TÜNDE AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN TÖBB ESETBEN FIGYELMEN KÍVÜL HAGYTA A TÖRVÉNYESSÉGI JELZÉSEKET, TOVÁBBÁ A SARKALATOS TÖRVÉNYEKBEN ELŐÍRT EGYES KÖTELEZETTSÉGEINEK NEM TETT ELEGET.”

Nos, most őt fogják kinevezni a magyar jogállamiságért felelős legfontosabb szerv egyik tagjának. Innentől kezdve egyértelműen látható, hogy a Fidesznek semmilyen szándéka nincs arra, hogy Magyarországra visszatérjen a tisztesség és a jog uralma. Az OBT Handóról szóló közleményét a következőkkel zárta:

„A TÖRVÉNYEK BETARTÁSA ÉS BETARTATÁSA NEM VÁLASZTÁS KÉRDÉSE, HANEM ALKOTMÁNYOS KÖTELESSÉG A KÖZHATALOM GYAKORLÓI SZÁMÁRA.”

Handónak eddig sem sikerült megugrania ezt a lécet, semmi esély rá, hogy most változna át hűséges pártkatonából kiváló jogásszá.

fecsego.eu/PestiBulvár.hu

Dernier coup porté à l’état de droit: la Cour constitutionnelle n’a plus de sens
30 octobre 2019 | Messages | Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/fr, europarl.hu, Chatter news

Publié par Takezo –

La commission ad hoc désignant les membres de la Cour constitutionnelle s’est réunie à 14 heures lundi, mais Fidesz a annoncé dans un communiqué de presse deux minutes avant la réunion que Tünde Handó était en nomination, et qu’il n’y avait pas de surprise à la fin à voter pour son adhésion.

Tünde Handó est actuellement présidente de l’Office national de la justice, où sa nomination non renouvelable est due jusqu’en 2021. Handó a eu de nombreux conflits avec le Conseil national de la magistrature qui le supervise. Handó, en tant que président de l’Office national de la justice (OBH), n’a pas assisté aux réunions du conseil, n’a pas fourni les informations nécessaires à son travail, mais s’est plaint du manque de dialogue entre les deux organisations et, en juin, a qualifié les membres perfides. Les membres du conseil étaient remplis de verre, en avaient assez des pratiques irrégulières en matière de nomination, et ils ont découvert dans une enquête:

HOGY DR. LE TÜNT DE HANDÓ NE FAIT AUCUNE REPRÉSENTATION DES DÉCLARATIONS JURIDIQUES AU COURS DE PLUSIEURS ANNÉES DE L'ANNÉE DERNIÈRE ET NE RESPECTE DONC PAS LES OBLIGATIONS DÉTERMINÉES DANS LES RÈGLES.

Eh bien, il va maintenant être nommé à l’un des plus importants organes responsables de l’état de droit en Hongrie. À partir de ce moment, il est clair que l’Agence Fides n’a pas l’intention de retourner en Hongrie dans le respect des règles d’équité et de justice. Il a conclu sa communication OBT sur Hando avec:

"LE RESPECT DES LOIS ET L'EXÉCUTION NE SONT PAS UNE QUESTION DE CHOIX, MAIS UNE OBLIGATION CONSTITUTIONNELLE DE L'AUTORITÉ PRATIQUE."

Jusqu’à présent, Hando n’a pas réussi à dépasser ce bar, aucune chance de passer d’un soldat du parti loyal à un excellent avocat.

fecsego.eu/PestiBulvár.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |