< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Ittasan elkötöttek egy buszt, hogy cigarettáért menjenek

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Ittasan elkötöttek egy buszt, hogy cigarettáért menjenek

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három fiatal nővel szemben, akik idén áprilisban a sándorfalvi autóbusz pályaudvaron kinyitottak, majd beindítottak egy buszt és azzal ittasan Szegedre vezettek.

A vádirat szerint a vádlottak közül ketten az autóbusztársaságnál dolgoztak takarítóként és ismerték az autóbuszok kulcs nélküli kinyitásának technikáját. Kiegészülve egy fiatalkorú és egy gyermekkorú lánnyal 2019. április 5. napjáról 6. napjára virradóra Sándorfalva központjában a játszótéren beszélgettek és italoztak, majd az autóbusz pályaudvarra mentek. Valamikor éjjel 2 óra körüli időben a mintegy 55 millió forint értékű autóbuszt kinyitották, majd mind a négyen a buszba beszálltak és mivel fáztak beindították, hogy fűteni tudjanak. Az utastérben tovább beszélgettek és italoztak, majd egyikük a járművet vezetve tett néhány kört az állomáson, illetőleg a környékbeli tanyák között a dűlőutakon. Miután a buszpályaudvarra visszaértek, elhatározták, hogy egy éjjel-nappal nyitva tartó dohányboltba indulnak Szegedre, valamint egy, a sándorfalvi autóbuszpályaudvaron hajnalban műszakot kezdő sofőr ismerősüket is meg akarták lepni azzal, hogy elmennek érte. A vádlottak 4 óra körül érkeztek vissza Sándorfalvára, útközben Szegeden is, illetőleg Sándorfalván is két-két közlekedési jelzőtáblát döntöttek ki, amivel a buszban mintegy 600.000.-Ft kárt okoztak.

A Szegedi Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat és két, a busztársaságnál dolgozó fiatal felnőtt társát jármű önkényes elvételének bűntettével, míg a buszt vezető nőt ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja. A gyermekkorú társukkal szemben a rendőrség az eljárást megszüntette.  

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. november 5.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |