< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Még több terhet ró a kórházakra Kásler ajándéka((Darcovstvom Káslera je ešte väčšie zaťaženie nemocníc

| Mobile | RSS

Még több terhet ró a kórházakra Kásler ajándéka((Darcovstvom Káslera je ešte väčšie zaťaženie nemocníc


Fotó: Bartos Gyula / kormany.hu

Totális kontrollt és egyebek mellett a casco önrészét is vállalniuk kell az e-autóhoz állami segítséggel hozzájutó kórházaknak – tudta meg a Népszava.

Alig egy hete számoltunk be arról, hogy meglepetésként kaptak a kórházak több száz elektromos autót, ám még meg sem érkeztek, máris kiderült, fizetniük kell azokért. Bár az autók megvásárlását bejelentő miniszteri sajtóeseményen arról beszéltek, hogy a kormány 3 milliárd forintos támogatásából vásárolták meg a 249 elektromos Volkswagen Golfot, a kórházak mégis arról kaptak levelet, hogy havi mintegy nettó 54 ezer forintos használati díjat kell fizetniük a gépkocsikért. Az összeget negyedévente a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) számlájára kell utalniuk, és még e pénzügyi tranzakció költsége is az intézményeket terheli. A használati díjért cserébe a KEF gépjármű felelősség- és Casco biztosítást köt, és vállalja a káresemények ügyintézést, a szezonális gumicserét, valamint az abroncsok tárolását is. Intézik továbbá a karbantartást, a javítást, a szervizt, valamint asszisztencia szolgáltatást is biztosítanak. Az e-autókat a kórházaknak határozott időre, 60 hónapra és szigorú feltételekkel adták oda. A kocsit csak külön kiállított „állami gépkocsi vezetési engedély” birtokában vezetheti bárki, ezért az intézményvezetőknek meg kellett nevezniük azokat a munkatársaikat, akik használhatják az autót. Az okmányirodai vagy bírsággal kapcsolatos ügyintézésért a KEF 5 ezer forint plusz áfát számít fel. És a kórházat terheli a gépkocsi „birtoklásával” kapcsolatos valamennyi költség, ideértve a töltést, az autópálya, parkolás, behajtás, tárolási, illetve a gépjármű takarítás díját. A menetlevelet az autóba szerelt „elektronikus menetíró” személyre szólóan állítja ki. Minden sofőr egyedi kódot kap, amint beül a volán mögé, be kell írnia ezt az azonosítóját a műszerfalon található billentyűzeten. Az elektronikus menetíró berendezés a kóddal azonosítja a vezetőt, és kiállítja az útnyilvántartást az illető nevére. A potenciális sofőröknek e napokban kellett aláírniuk egy úgynevezett felelősségvállalási nyilatkozatot is, miszerint a saját hibás károkért, szabálysértésekért és egyéb bírságok megfizetését magukra vállalják. 

fecsego.eu/népszava online

Darcovstvom Káslera je ešte väčšie zaťaženie nemocníc

  1. novembra 2019 | Príspevky Tlačová miestnosť EÚ, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, správy z rozhovoru

Foto: Gyula Bartos / kormany.hu

Nemocnice, ktoré dostávajú vládnu pomoc pre elektronický automobil, musia okrem iného prevziať úplnú kontrolu a okrem iného odpočítateľné od Casca, uviedol Népszava.

Len pred týždňom sme hlásili, že nemocnice dostali prekvapenie stovky elektrických áut, ale ani neprišli, a ukázalo sa, že za ne musia platiť. Hoci ministerská tlačová konferencia oznamujúca nákup automobilov hovorila o kúpe 249 elektrického 249 elektrického Volkswagen Golf Golf od vlády, nemocniciam sa povedalo, že za autá musia platiť približne 54 000 dolárov mesačne. Suma sa musí pripisovať štvrťročne na účet Generálneho riaditeľstva pre verejné obstarávanie (PPP) a náklady na túto finančnú transakciu znášajú aj inštitúcie. Výmenou za poplatok za používanie KEF uzavrie poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú motorom a poistenie Casco a vybaví nároky na nehody, sezónne zmeny pneumatík a skladovanie pneumatík. Poskytujú tiež údržbu, opravy, pozáručný servis a pomoc. E-automobily boli nemocniciam poskytované na obmedzené obdobie 60 mesiacov a za prísnych podmienok. Vozidlo mohlo viesť iba osoba, ktorá je držiteľom „štátneho vodičského preukazu“ vydaného osobitne, takže vedúci inštitúcií museli vymenovať svojich kolegov, ktorí by mohli vozidlo používať. KEF účtuje 5 000 HUF plus DPH za správu dokumentačného úradu alebo pokutu. A nemocnica znáša všetky náklady na „vlastnenie“ automobilu vrátane nabíjania, diaľnice, parkovania, vjazdu, skladovania a čistenia automobilov. Jazdný list vydáva osobne „elektronický tachograf“ vo vozidle. Každý vodič dostane jedinečný kód, keď sedí za volantom, a musí ho zadať na klávesnici na prístrojovej doske. Elektronický tachograf identifikuje vodiča s kódom a vydá záznam o trase na meno osoby. Potenciálni vodiči museli v dnešnej dobe podpísať aj tzv. Vyhlásenie o vylúčení zodpovednosti, ktorým vyhlásili zodpovednosť za svoje vlastné chyby, porušenia a ďalšie pokuty.

fecsego.eu/peoples slov online

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |