< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szabályosan közlekedő motoros utasának halálát okozta – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Szabályosan közlekedő motoros utasának halálát okozta – vádat emelt az ügyészség

    
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu 

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki tavaly augusztusban Mórahalom és Ásotthalom között, gépkocsijával elütött egy szabályosan közlekedő motorost és mögötte utazó feleségét.

A vádirat szerint a vádlott lakott területen kívül, 2018. augusztus 14. napján, reggel 6 órakor, autóval közlekedett egy mellékúton. Sebességét azonban egy erősen jobbra ívelő kanyarban rosszul választotta meg, 90 km/h-s sebességgel próbálta meg bevenni azt. Emiatt járművének bal hátsó kereke átment a záróvonalon, majd a gépkocsi jobb eleje visszaperdült a jobb oldali, füves útpadkáról. A vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, mely ezután teljesen átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy 4 tagú motoroskonvoj utolsó tagjának.

A szabályosan közlekedő motoros és felesége az ütközés erejétől átrepültek a személygépkocsi felett. A motor vezetőjének 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, mögötte utazó felesége azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A Szegedi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben, akinek járművezetői engedélyét a nyomozó hatóság a helyszínen bevonta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. november 8.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 195 megnézve, 1 alkalommal mai nap |