< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten

| Mobile | RSS

Nem veszik át a veszélyes hulladékot Budapesten

Tenczer Gábor

Extrém mennyiség érkezett festékhulladékból és növényvédőszerből, megteltek a hulladékudvarok.A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is.TÁMOGASS TE IS!

Lomtalanítunk és abba futottunk bele, hogy a festékmaradékot és más, veszélyes hulladékot (lakk, fugázó anyag, gyomirtó, stb.) nem tudtuk leadni az FFK hulladék udvarában. 

– írja olvasónk.

Az FKF emberei azzal küldték el őket, hogy azért nem tudják átvenni a veszélyes hulladékot, mert a kezelő alvállalkozóval megszűnt a szerződés, és még nem újították meg. Nem tudták nekik megmondani, hogy ez meddig lesz így. 

Megkerestük Fővárosi Közterület-fenntartót Zrt.-t, ahol elmondták, hogy a fokozott lakossági érdeklődés kapcsán, az elmúlt időben a veszélyes hulladékokból beérkezett extrém mennyiségek miatt az érintett két hulladékudvar (XXII. Nagytétényi út 335, XV. Károlyi Sándor u. 166.) kapacitása valóban megtelt. Így a festékhulladék és növényvédőszer átvétele átmeneti ideig szünetel.  

Hulladékudvar a Fõvárosi Közterület-Fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. XV. kerületi telepén

Hulladékudvar a Fõvárosi Közterület-Fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. XV. kerületi telepénFotó: Balogh Zoltán / MTI

Hozzátették: a begyűjtött anyagfajták tekintetében élő szerződéssel rendelkeznek, az érintett telephelyekről a szükséges szállításokat megrendelték. Ez azt jelenti, hogy egy-két héten belül a szolgáltatás változatlan formában folytatódik, addig hulladékudvari leadás kapcsán kérik ügyfeleink szíves türelmét.

Mint kiderült, nemcsak a festékhulladék és növényvédőszer átvétele szünetel, hanem sok helyen a gumié, a hungarocellé, és a fáradt olajé is.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 91 megnézve, 1 alkalommal mai nap |