< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: 2022-től MotoGP-futamot rendezhet Magyarország, ehhez új stadiont építenek

| Mobile | RSS

2022-től MotoGP-futamot rendezhet Magyarország, ehhez új stadiont építenek

Valentino Rossi
Fotó: LLUIS GENE / AFP

Palkovics László, Kósa Lajos és Talmácsi Gábor közösen jelentette be a hírt a rali Európa-bajnoki futamon, Nyíregyházán.

Az innovációs és technológiai miniszter elárulta azt is az MTI szerint, hogy hosszabb ideje folytattak tárgyalásokat a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló céggel, amellyel már szándéknyilatkozatot is aláírta. Palkovics szerint a kormánynak február 28-ig végleges döntést kell hoznia többek között a helyszínről és a rendezéshez kapcsolódó intézkedésekről. Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is ott volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy a MotoGP-futam megrendezésének érdekében új versenypálya épülhet Kelet-Magyarországon. Hozzátette: határozott szándék, hogy az új pálya olyan helyszínen legyen, ahol a nyári időszakban a rendezvénynapok száma teljes. Talmácsi Gábor, a sportág egyetlen eddigi magyar világbajnoka sajtótájékoztatón elmondta, üdvözli a kormányzat célkitűzéseit, fontosnak tartja, hogy legyen az országnak autó- és motorsport stratégiája. “A MotoGP család örökös tagjaként óriási lehetőséget jelent a hazai rendezésű futam” – mondta Talmácsi.

fecsego.eu/népszava online.hu

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |