< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Már puskaporos a levegő Czeglédy megbízása miatt))(( Vzduch je již střelbou kvůli Czeglédyho provizi

| Mobile | RSS

Már puskaporos a levegő Czeglédy megbízása miatt))(( Vzduch je již střelbou kvůli Czeglédyho provizi

Kifejezetten büszke a Gyurcsány-párt a költségvetést korábban megcsapoló ügyvédre, az MSZP hallgat, az LMP, a Jobbik és a Momentum az együttműködés megcsúfolásáról beszél

szerző:Bán Károly

Három ellenzéki párt is elfogadhatatlannak tartja a korábban jogerősen elítélt, jelenleg is súlyos bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő megbízási szerződését. A két DK-s vezetésű kerületi önkormányzatot azonban ez nem zavarja, sőt úgy tűnik, a Gyurcsány-párt beszél most árokásásról.

Már puskaporos a levegő Czeglédy megbízása miatt

Fotó: MH/Purger Tamás

Két DK-s polgármester, az újbudai László Imre és az erzsébetvárosi Niedermüller Péter is Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bízta meg a korábban fideszes vezetésű önkormányzatok s azok cégeinek átvilágításával. Niedermüller tegnap azt is bejelentette, hogy Czeglédy irodája egy hónapban kétszer ötszázezer forintot kap, az egyik félmilliót a múlt átvilágítása okán, a másik félmilliót pedig az önkormányzati cégek szerződéseinek ellenőrzéséért. Egyelőre az év végéig, a folytatásról majd később tárgyalnak.

Amúgy a szombathelyi önkormányzati képviselőt, az MSZP és a DK korábbi ügyvédjét bűnszervezet irányításával, hatmilliárd forintos költségvetési csalással vádolják, vádlottként december 2-án hallgatja majd ki a Szegedi Törvényszék. Egy másik ügyben 155 millió forint gazdasági csalást rónak a terhére annak kapcsán, hogy a McDonald’s franchise-partnereit rávette, térítsék el a pénzt a végrehajtó elől. A nem túl bizalomgerjesztő történetek mellett Czeglédy Csabát 2002-ben, még MSZP-s politikusként egyszer már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ugyancsak munkaerő-közvetítéshez kötődő iskolaszövetkezet ténykedése kapcsán.

A politikus-vádlott megbízása miatt elsőként a Momentum fakadt ki, majd csatlakozott az LMP, hétfőn pedig a Jobbik is közölte, hogy Czeglédy megbízása az ellenzéki együttműködés „megcsúfolása”. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hétfőn az ATV-nek azt mondta, „Czeglédy megbízása nem szolgálja a közbizalom helyreállítását”. Válaszul a Gyurcsány-párt megkérte a Momentumot, hogy „ne ássanak árkokat, és vigyázzanak magukra”. A DK azonban továbbra is köti az ebet a karóhoz, Barkóczi Balázs szóvivő úgy fogalmazott: „Úgy gondoljuk, hogy az elszámoltatás, amit mi az októberi választási kampányban ígértünk, az ellenzék egészének a feladata és a felelőssége, és arra hívunk fel, hogy vegyen ebben részt mindenki.”

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szintén az ATV-ben azt mondta, büszkék arra, hogy Czeglédy elfogadta a felkérésüket a munkára, hiszen „elszánt és tapasztalt jogász”. Arató esetében a Czeglédy iránti szolidaritásban – a Gyurcsány-bankház Czeglédynek nyújtott magánkölcsönei mellett –talán az is szerepet játszhat, hogy egykor Zuschlag János szobatársa volt. Arató elnökölte a Fiatal Városért Egyesületet, amelyet a szocialisták csupán a finanszírozás miatt hoztak létre, s amely tényleges tevékenységet nem végzett. Ezt a kihallgatott tanúk is megerősítették a bíróságon. Ekkor egyes szocialista ifjúsági vezetők útja a börtönbe vezetett, mások megúszták. A Szegedi Ítélőtábla másodfokon eljáró pártkomisszár bírájának – akinek emléktáblát is állítottak a táblabíróságon – köszönhető csupán, hogy az egykori GYISM (Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium) notabilitásai, köztük Arató Gergely oktatási államtitkár is az utóbbiak közé tartozott.

fecsego.eu/magyar hírlap

Vzduch je již střelbou kvůli Czeglédyho provizi

  1. listopadu 2019 | Příspěvky | Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, zprávy z chatteru

Strana Gyurcsány je hrdá na dříve zastávaného rozpočtu, MSZP poslouchá, LMP, Jobbik a Momentum Diskuse o zesměšňování spolupráce

od Károly Bána

Tři opoziční strany rovněž považují za nepřijatelnou smlouvu o angažovanosti Csaba Czeglédy, představitele místní vlády Szombathely, který byl dříve odsouzen za závažný trestný čin. To však není narušeno dvěma okresními vládami vedenými DK a zdá se, že strana Gyurcsány skutečně mluví o zákopu.
Vzduch je již střelbou kvůli Czeglédyho provizi

Fotografie: MH / Tamás Purger

Dva starostové DK, Imre László László z Újbudy a Péter Niedermüller z Erzsébetvárosu také svěřili právnickou firmu Csaba Czeglédyho s náležitou péčí o bývalé místní samosprávy Fidesz a jejich společnosti. Niedermüller včera také oznámil, že Czeglédyho kancelář bude dostávat dvakrát pět set tisíc forintů měsíčně, půl milionu kvůli due diligence minulosti a druhá půl milionu pro kontrolu smluv obecních společností. Prozatím bude do konce roku pokračování diskutováno později.

Zástupce místní samosprávy Szombathely, bývalý právník MSZP a DK, je každopádně obviněn z přestupku, šesti miliard forintů fiskálních podvodů a bude slyšen soudem Szeged 2. prosince. V jiném případě je obviněn z finančních podvodů ve výši 155 milionů dolarů, aby přesvědčil franšízy McDonald’s, aby peníze odvedli od výkonné moci. Kromě nedůvěryhodných příběhů byl Csaba Czeglédy, kdysi politik MSZP, v roce 2002 jednou odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za práci jako pracovní družstvo.

Obviňovaný politik pověřil nejprve Momentum, poté LMP a v pondělí Jobbik řekl, že Czeglédyovým mandátem je „zesměšňovat opozici“. András Fekete-Győr, prezident Momentum, v pondělí řekl ATV, „Czeglédyho mandát neslouží k obnovení důvěry veřejnosti.“ V reakci na to strana Gyurcsány požádala o hybnost, aby „vykopala žádné zákopy a postarala se o sebe“. DK však tuto sázku nadále spojuje, mluvčí Balázs Barkóczi řekl: „Věříme, že odpovědnost, kterou jsme slíbili v říjnové volební kampani, je úkolem a odpovědností opozice jako celku, a žádáme, aby byla řešena. všichni jsou zapojeni. “

Gergely Arató, zástupkyně vedoucího skupiny DK ve společnosti ATV, také uvedla, že je hrdá na to, že Czeglédy přijala její pozvání k práci jako „oddaný a zkušený právník“. V případě společnosti Arató může hrát roli spolubydlícího Jánose Zuschlaga také solidarita s Czeglédy, kromě soukromých slibů Gyurcsány Bank House. Harvester předsedal Asociaci mladých měst, která byla založena socialisty pouze za účelem financování a nevykonávala žádné skutečné činnosti. Svědci to potvrdili u soudu. V té době byli někteří vůdci socialistických mládeže vedeni do vězení, jiní unikli. Díky rozhodčímu stranického komisaře jednajícího ve druhém stupni odvolacího soudu v Szegedu, jehož pamětní deska byla postavena u stolního soudu, byla pouze nestabilita bývalého GYISM (ministerstva pro děti, mládež a sport), včetně státní tajemnice Gergely Arató pro vzdělávání.

fecsego.eu/Maďarské noviny

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |