< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu / Blog article: Kétszázezres vízszámla egy garzonra?

| Mobile | RSS

Kétszázezres vízszámla egy garzonra?

2019.11.11. 10:00 | Homár Rezső | 105 komment

maxresdefault.jpg

Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát, elnézést.

A történet 2019 május 16-án kezdődik azzal, hogy vettem egy minigarzont, és becsületes fogyasztóként úgy gondoltam, hogy a nevemre veszem a közműveket.  Mérőszámmal, adásvételivel és birtokba vételi jegyzőkönyvvel felszerelkezve nekifutottam a Vízművek telefonos ügyfélszolgálatának. 

 Az első meglepetés akkor ért amikor a hölgy közölte, hogy az ő rendszerükben ilyen vízóra nincs, de még csak ilyen cím se létezik, úgyhogy ez valami almérő lehet, nem az ő kompetenciájuk. Kissé hitetlenkedve megköszöntem a tájékoztatást, és ennyiben maradtunk. Megkerestem a lakás előző tulajdonosát, aki roppant készségesen rendelkezésemre bocsájtott egy régebbi számlakivonatot, amiből egyértelműen kiderült, hogy eddig a Fővárosi Vízművek számlázott erre az órára.

Ismét felhívtam a vízművet, és még egyszer nekifutottam az átíratásnak. A hölgy a régi számla alapján megtalálta mégiscsak a rendszerben a mérőmet, és kérte az adásvételi első az adatokat tartalmazó lapjának, és utolsó, aláírásokat tartalmazó oldalának, valamint a birtokba vételi jegyzőkönyvnek egy másolatát. Elmondása szerint, amikor elküldöm, válasz emailben tájékoztatnak a befogadásról, és egy héten belül az átírásról. Immár rutinosan mellé csaptam az előző tulaj számlakivonatát, gondoltam ezzel sikerül rövidre zárni egy hibalehetőséget. 

Peregtek a naptár lapjai, közben elmentem nyaralni is, már július lett, de a vízműtől csak nem jön email. Újra felhívom az üfsz-t ahol az épp aktuális ügyintéző kérdésemre felvilágosít, hogy a beküldött adásvételiből nem tudták egyértelműen azonosítani a mérőt és a kolléga visszadobta hiánypótlásra. Kár, hogy engem nem értesítettek róla, mert úgy  nem könnyű pótolni a hiányzó adatokat, ha nem is tudok róla. De ha már itt vagyok, megkérdezem milyen adatot nem sikerül kideríteni a dokumentumokból. Hiányos volt az adásvételi mert csak az első és utolsó lapot küldtem el. Ehhez különösebben nem tudtam mit hozzáfűzni, hisz valóban így lett elküldve, és nyilván nem mentség, hogy nekem ezt mondták. 

Na de sebaj, elküldtem az immár hiánytalan adásvételi szerződést, mert gondolom a vízóra átírásához elengedhetetlen, hogy én milyen kondíciókkal vettem az ingatlant, mennyiért, és az eladóra, illetve rám nehezedő, az ide vonatkozó polgári törvénykönyv paragrafusainak felsorolását stb. stb.  Persze a befogadásról nem kaptam emailt, de Láss csodát, július 19. én megjött a várva várt email, hogy a kért átírást elvégezték a szerződés postai úton érkezik. 

Türelmes ember lévén, és ismerve a magyar posta tempóját, nem   zavart, hogy közben augusztus lett, de úgy a hónap közepén már azt gondoltam időszerű lenne rákérdezni, hogy vajon hol tartunk. A jól ismert számot tárcsázva, megtudhattam, hogy márpedig ők már réges rég elküldték nekem a szerződést, sőt már az első havi vízszámlát is. Valami hetedik érzékem azt súgta, hogy meg kell kérdeznem, vajon hova küldték azt a számlát. A hölgy készségesen felolvasta, Rákóczi utca 11 Nagyon jó, az egyetlen probléma, hogy én a Rákóczi Ferenc út 11-ben lakom. Akkor cím módosításra van szükség mondta a hölgy, én pedig egyet értettem vele. Azt ugyan a mai napig nem tudtam megérteni, hogy az előző tulaj, hogy kapta meg a számláit, ha nekik ez a címük volt a rendszerben, vagy ki és miért írta át a címet, hisz a vízórák azért elég ritkán költöznek tudtommal.  Várakozás idő újra indul, és lám szeptember közepe, és levél a vízművektől. Hurrá gondoltam, egész addig a pillanatig, amíg ki nem bontottam a levelet. Nem a szerződés volt, hanem egy több mint 200 ezres vízszámla. 

Kissé meghökkenve néztem, hisz egy 20 négyzetméteres garzont, ha feltöltök, mint egy akváriumot, akkor sem fér bele ennyi víz, úgy pedig, hogy nem is lakom benne…. Hát, némileg sokalltam. Telefon a már bejáratott számra, és jelzem, hogy ezzel a számlával most nem értenék egyet, és félve kérdezném meg hogy ez, hogy jött ki? Igazándiból gondoltam mindenre, tán rám sózták az az előző tulaj sarát, vagy csőtörés volt és az alattam levő garázst változtattam csónaktárolóvá, de a valóság sokkal meglepőbb volt. Mivel május 18-án nem engedtem be a vízóra leolvasót, ezért becsült értéket számláztak.  Itt utalnék vissza arra a tényre, hogy én a lakást 16-án vettem. Azért 2 napra ennyi vízfogyasztást becsülni, az bizony derekas. A hölgy is csak hümmögött a vonal végén, úgyhogy abban maradtunk, kivizsgálják az ügyet. Gondoltam, ha már ilyen intenzív kommunikációban vagyok a Vízművel akkor ne kelljen nekem mindig elrohangálnom a levelekért, inkább küldjék levelezési címre, amit azon nyomban meg is adtam a hölgynek.  

Ez természetesen nem sikerült, úgyhogy a következő héten ugyan oda jött a levél, amelyben kérésemre engedélyezték a 200 ezres vízszámla részletekben való törlesztését. Hát nem teljesen erre gondoltam, úgyhogy megint telefonáltam. Elmeséltem az egyre hosszabb storymat az épp soros ügyintéző hölgynek és jeleztem, hogy sem egyben, sem részletben nem kívánom kifizetni, amit nem használtam fel. Egy füst alatt nehezményeztem, hogy bár megadtam levelezési címet, mégsem oda jött a küldemény. A hölgy felvilágosított, hogy nincs a rendszerben levelezési cím regisztrálva. Meg se lepett. Kértem fussunk neki még egyszer hátha most sikerül. Ezen kívül milyen megoldását tud javasolni a problémámra, még az előtt, hogy a végrehajtóhoz kerülne az ügyem. Nincs más megoldás, mint egy hivatalos leolvasás, megbeszélt időpontban kijön a megbízottjuk, dokumentálja a vízórát, fotó, kitölt, megír, feltölt stb. Megbeszéltük a következő hét elejét, okt 12 dél és 16 közt. Na itt jegyezném meg, hogy az egyetlen normális ember ebben az egész kócerájban a leolvasó volt. 11 kor felhívott, hogy ha nekem megfelel előbb is tudna jönni, mert úgy alakult, hogy pont arra jár, egy 10 percen belül odaérne. Így is történt, fotózott leírt, kérte én is fotózzam le, megadta a nevét és hogy kb. 2 nap múlva adja le, akkor kerül be a rendszerbe, utána tudok újra telefonálni, és intézkedni, és eszembe ne jusson befizetni a számlát. 

Időközben nekem is volt ezer más dolgom, nem telefonáltam 2 nap múlva, egy hét után tértivevényes levél a Vízműtől de láss csodát, immár a megadott levelezési címre. Reggel munka előtt átvettem, és……..  felrobbantam. Fizetési felszólítás a 200 ezres számlára. Nem vagyok egy ideges típus, de többször kellett elnézést kérnem az ügyintézőtől, hogy kissé indulatos vagyok. Elmondtam, hogy másfél hete voltak leolvasni, engem úgy tájékoztattak, hogy 2 nap múlva már a rendszerben lesz és korrigálni fogják mert a valós fogyasztásom május 16-tól október 12-ig négy (4)köbméter volt. Utána nézett és mondta, hogy igen, már le van adva a leolvasás, de még nincs a rendszerben, nem javították. De ez napokon belül meglesz. 

Ma, november 7. én két vaskos boríték a postaládámba. Kibontom, a kisebbet, és láss csodát. A május óta várt szerződésem. Miért nem lehet ezt elküldeni emailben, mint ez ELMŰ-nél? Térjünk a második borítékra. Kibontom és vajon mi van benne? a 200 ezer forintnyi számlám, részletezéssel, egyenleg közlő, csekkel, és egy levéllel, miszerint számlamásolati igényemmel az üfsz.-hez fordultam, és ez egyébként díjköteles szolgáltatás, de méltányossági alapon elengedik. Holnap reggel azt hiszem megint telefonálnom kell… 

Attól tartok a történetnek még nincs vége. Tisztán látszik,  hogy nem tétlenkednek, hisz végül megjött a szerződésem, már a levelezési címemre jönnek a dokumentumok, és minden lehetőséget megadnak, hogy be tudjam fizetni a számlám. Csak a kommunikáció…. A tempó……., és a becslésen is lehetne mit csiszolni. Ők írták a számlalevelemre. Fogyasztásom az átlaghoz képest emelkedett,  6148 %-kal. Nem tűnt fel senkinek?

Ezt a kis szösszenetem elküldtem a Vízmű webes felületén, hátha történik valami. Kaptam róla befogadó email-t, iktató számmal, és a kedvenc mondatommal….. -Várjak türelemmel, az ügyintézés folyamatban. –

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |