< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Az MSZP simán elárulta az ellenzéket egy alpolgármesteri és egy bizottsági elnöki helyért a XXII. kerületben

| Mobile | RSS

Az MSZP simán elárulta az ellenzéket egy alpolgármesteri és egy bizottsági elnöki helyért a XXII. kerületben

168 óra

2019. november 14.

– SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

Egy alpolgármesteri és egy bizottsági elnöki helyért az MSZP megszegte a több ellenzéki párttal kötött megállapodást Budapest XXII. kerületében ľ derül ki a 444 cikkéből.

Október 13-án Budafok-Tétényben a fideszes polgármestert, Karsay Ferencet 312 szavazatnyi különbséggel újra megválasztották a kerület vezetőjének. Akkori ellenfele, az összellenzéki támogatással induló momentumos Havasi Gábor írja a Facebookon, hogy a XXII. kerületi közgyűlés alakuló ülésén az MSZP-sek a fideszesekkel együtt szavaztak, aminek a fejében Dankóné Hegedűs Jolán, a helyi MSZP elnöke alpolgármester lett, egyik párttársa pedig bizottsági elnöki posztot kapott.

Havasi Gábor elmondása szerint a budafok-tétényi ellenzék korábban megállapodott egy javaslatról, hogy a három alpolgármesteri helyből kettő az ellenzéké, egy pedig a Fideszé legyen. Ezzel a javaslattal odaálltak Karsay Ferenc elé, aki látszólag bele is ment a dologba, csakhogy a közgyűlés alakuló ülésén egy másik javaslattal lepte meg az önkormányzati képviselőket. Eszerint a három alpolgármestere közül kettő fideszes, a harmadik helyére pedig Dankóné Hegedűs Jolán ülhet le. Karsay Ferencnek ezt az ellenzéki többségi ellenére sikerült lenyomnia a közgyűlés torkán, a két MSZP-s önkormányzati képviselő ugyanis a fideszesekkel karöltve megszavazta az alpogármesteri székért és a bizottsági elnöki helyért. A többi ellenzéki párt, a Momentum, a DK és a Jobbik nem vett részt a szavazáson, a DK ki is adott egy közleményt, amely szerint a XXII. kerületi MSZP cserbenhagyta a Fidesszel szembenálló ellenzéki közösséget.

fecsego.eu/168 óra.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |