< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Miért hazudott a legújabb alkotmánybíró az őt meghallgató parlamenti bizottságnak?

| Mobile | RSS

Miért hazudott a legújabb alkotmánybíró az őt meghallgató parlamenti bizottságnak?

hando
fotó: 24.hu

Írta: Makói Ernő – 2019.11.12 1895 3

Alig néhány napja, hogy a parlament illetékes bizottsága meghallgatta Szájerné Handó Tündét, az ex Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét. Akkor egy fontos kérdésre nem mondott igazat.

A bizottság többek között arról is meghallgatta volna,

hogy miért feszült a viszonya az Országos Bírói Tanáccsal.

hando

Handó az OBT-ről: tizenegy dühös ember foglyul ejtette a testületet Az Országos Bírói Tanács (OBT) indítványozta Handó Tünde Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki tisztségétől való megfosztását. A “teljesen pártatlan” Országgyűlés igazságügyi bizottsága elvetette az indítványt, kedden pedig az Országgyűlés megerősítette tisztségében Handó Tündét. Handó zsebében a borítékolható döntéssel azonnal beindult…. “Az Országos Bírói Tanács (OBT) legyen tárgyilagos és pártatlan!” – mondta Handó Tünde, az Országos […]

Erre akkor az volt az egyik legfontosabb magyar bírói poszt jelöltjének válasza,

hogy

erre egy későbbi külön meghallgatáson válaszol.

Nem ért rá….

Ennek a meghallgatásnak kedden jött el az ideje, ám Handó Tünde egyéb elfoglaltságára hivatkozva nem jelent meg, helyettesét delegálta. Érdemes elgondolkodni, mennyire vehető ezek után komolyan az egyes alkotmánybíróság elé kerülő kérdésekről alkotott véleménye. Hiszen jól látható, cselekedetei még saját ígéreteinek is ellentmondanak.

forrás:facebook/városi kurir

Leave a Reply 102 megnézve, 1 alkalommal mai nap |