< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y//Vádemelés az osztálytársát bántalmazó diákkal szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y//Vádemelés az osztálytársát bántalmazó diákkal szemben

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

          

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a diákkal szemben, aki tavaly tavasszal egy helybeli szakközépiskolában testnevelés órán többször megfenyegette, majd bántalmazta osztálytársát.

A vádirat szerint a cselekménye kifejtésekor már nagykorú vádlott 2018. márciusában két alkalommal is veréssel fenyegette meg fiatalkorú osztálytársát, azért, hogy benne félelmet keltsen. Ezt követően, 2018. március 7. napján a vádlott és a sértett az iskolában szóváltásba keveredtek egymással, melynek során a vádlott, ököllel először hasba verte, majd a fején több alkalommal megütötte a sértettet, illetve őt lábbal is megrúgta.

A bántalmazással összefüggésben a fiatalkorú sértett arccsonttörést, valamint orrsérülést szenvedett, melyek gyógytartama együttesen meghaladja a 8 napot.

A sértett joghatályos magánindítványt terjesztett elő az őt erőszakos cselekmények elkövetésével zaklató osztálytársával szemben, így a vádlottal szemben zaklatás vétsége valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a járási ügyészség.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. november 15.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |