< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Most érkezett: két táborra szakadt a Fidesz, Orbán is érzi, hogy nagy a baj((Він щойно приїхав: Фідес потрапив у два табори, і Орбан теж відчуває неприємності

| Mobile | RSS

Most érkezett: két táborra szakadt a Fidesz, Orbán is érzi, hogy nagy a baj((Він щойно приїхав: Фідес потрапив у два табори, і Орбан теж відчуває неприємності

Írta Altruista – 2019-11-14

Akkora a feszültség a Fideszben, hogy már több válságstábot is össze kellett hívni. Állítólag Orbán is érzi, hogy nagy a baj.

A Népszava csütörtöki számában arról ír, hogy

több stábot is összehívtak a Fideszben, hogy elemezzék a választási vereségeket és azok okait.

Az egyik stáb Gyürk András EP-képviselő körül, egy másik a Nézőpont Intézetben, valamint a Századvég alapítványnál állt fel. Emellett két további stábot is felállítottak, melyeket Kubatov Gábor és Habony Árpád vezet. Hiába azonban a sok stáb, úgy tűnik, még azt a tanulságot sem sikerült levonniuk, hogy – ahogy Fábry Sándor elég pontosan megfogalmazta – ideje lenne “visszavenni az arcból”.

Kiderült ugyanis, hogy az utóbbi időszakban

a Fidesz lényegében két táborra szakadt,

egy “fundamentalistára”, amelyik már október 13 másnapján nekiugrott volna az ellenzéknek, és egy mérsékeltebb csoportra, ami szerint muszáj lenne végre partnerként kezelni az ellenzéket, ha nem akarják még jobban elvadítani maguktól az embereket.

A Népszava szerint ez a kettősség Orbán hozzáállásán is meglátszik. Mint írták, a miniszterelnöknek állítólag “nagyon rosszul esett”, valósággal megsértődött, amiért Karácsony a kampány során nem Mészáros Lőrinc, hanem a veje nevével fémjelzett büntetőadóval kampányolt. Állítólag Mészárost még le is nyelte volna, Tiborcz azonban családtag, és ezzel szerinte Karácsony átlépett egy határt. Kár, hogy ezt a mércét valamiért nem sikerült alkalmaznia a kormányfőnek akkor, amikor a revolversajtója senkit nem kímélve gyalázta az egyes ellenzéki politikusok családtagjait, azokban az esetekben ugyanis látványosan néma maradt.

Kettős ugyanakkor a hozzáállása, mert hiába a sértődöttség, Orbán állítólag egyelőre még maga sem tudta eldönteni, hogy lenne érdemes reagálnia a váratlan kudarcokra. Ezért van az, hogy egyszerre enged, és ígér fejlesztéseket Karácsonynak, és egyszerre puffog sértetten a háttérben. A lap forrásai szerint még nem dőlt el, melyik tábor akarata kerekedik majd felül a Fideszben, egy azonban már most biztos: a végső szót mindenképp Orbán fogja kimondani.

fecsego.eu/PestiBulvár.hu

Він щойно приїхав: Фідес потрапив у два табори, і Орбан теж відчуває неприємності

15 листопада 2019 р. | Постів | Прес-центр ЄС, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, новини балаканини

Опублікував Альтруїста – 14 листопада 2019 року

Напруженість у Fidesz така, що довелося скликати кілька кризових команд. Орбан теж, як кажуть, у великій неприємності.

У випуску Непзава про четвер він пише про це

у Фідес було скликано кілька штабів для аналізу виборчих поразок та їх причин.

Одна з команд була навколо депутата Європарламенту Андраша Гюрка, інша в Інституті точки зору та Фонду Садзавег. Крім того, були створені ще два екіпажі на чолі з Габором Кубатовим та Арпадом Хабоні. Незважаючи на це, багато екіпажів, схоже, не змогли зробити уроку, що, як це сказав Сандор Фабрі, саме час “зняти його з обличчя”.

Виявилося це нещодавно

Фідес в основному розділився на два табори,

“фундаменталіст”, який би скочив на опозицію наступного дня 13 жовтня, і більш поміркована група, яка повинна була б нарешті ставитися до опозиції як до партнера, якщо вони не захочуть відчужувати народ далі.

Згідно з Народним словом, ця подвійність проявляється і у ставленні Орбана. Як вони писали, прем’єр-міністр заявив, що “пішов дуже погано” і насправді був ображений тим, що під час кампанії Різдво проводив агітацію не з Лерінком Месаросом, а зі своїм зятем. Він повинен був проковтнути М’ясника, але Тіборч був членом сім’ї, і він сказав, що Різдво перейшло кордон. Шкода, що прем’єр-міністру чомусь не вдалося застосувати цей стандарт, коли революційна преса нікого не пощадила членів сім’ї опозиційних політиків, бо в тих випадках він надзвичайно мовчав.

У той же час його ставлення двояке, тому що, незважаючи на його обурення, Орбан все ще не може вирішити, чи відповідати на несподівані невдачі. Ось чому він відпускає і обіцяє поліпшення на Різдво, і в той же час відбиває жертву на другий план. За даними джерел у газеті, досі не вирішено, який табір буде панувати у Фідеш, але одне напевне: Орбан обов’язково скаже остаточне слово.

fecsego.eu/PestiBulvár.hu

Leave a Reply 72 megnézve, 1 alkalommal mai nap |