< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Török embercsempésszel szemben emelt vádat a járási ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Török embercsempésszel szemben emelt vádat a járási ügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    
             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a németországi tartózkodási hellyel rendelkező török állampolgárral szemben, aki idén tavasszal egy rokonát próbálta meg Németországba csempészni.

A vádirat szerint a vádlott megállapodott Törökországban élő rokonával, hogy Szerbia érintésével Magyarországon keresztül Németországba csempészi. Ennek érdekében a vádlott rokona Törökországból Belgrádba a megbeszélt találkozási helyre repült, majd taxival Szabadkára utaztak. Miután egy éjszakát ott töltöttek a vádlott taxival a Röszkei Közúti Határátkelőhelyhez ment és gyalogosan belépett Magyarország területére. Rokona mindeközben a szerb-magyar határt jogellenes módon Ásotthalom külterületén lépte át, mivel a biztonsági határzáron átmászva jutott Magyarország területére. Megbeszélésüknek megfelelően röviddel ezt követően a vádlott a német honosságú autójával a határt illegálisan átlépő rokonát Ásotthalom külterületén felvette, majd útnak indultak. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2019. május 12. napján reggel 8 órakor Ásotthalom külterületén intézkedés alá vonták a vádlott által vezetett gépkocsit. Megállapították, hogy a vádlott rokona a magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudja, ezért őt előállították, a vádlottat peidg őrizetbe vették.

A rokonának a szerb-magyar államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújtó vádlottat a járási ügyészség embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2019. november 19.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |