< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Kocsis Máté különös gyarapodásáról ír Hadházy

| Mobile | RSS

Kocsis Máté különös gyarapodásáról ír Hadházy

HírKlikk | 2019. november 19. 13:21

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legújabb Facebook-bejegyzésében a “párt ökleként” emlegetett Kocsis Mátéról ír, akinek szerinte anyagi oka is fűződik a lojalitáshoz. Hadházy két esetet ismertet, ami a Fidesz frakcióvezetőjének, illetve családjának anyagi helyzetét mutatja be.

Szerinte a cifrább történet az, ahogyan a kormánypárti politikus hozzájutott egy százmilliós értéket képviselő családi házhoz a józsefvárosi Tisztviselőtelepen, amit szerinte részben hatósági eszközökkel szereztek meg a korábbi tulajdonostól – írja a 24.hu.

Az eredetileg az 1920-as években épült ház többségi tulajdonosa egy idős házaspár volt, akiket 2016-ban arra kötelezett a VIII. kerületi önkormányzat – ekkor Kocsis Máté volt a polgármester –, hogy újítsák fel a rossz állapotban lévő tetőt. Azt is hozzátették, hogy ha nem teszik meg a tulajdonosok, az önkormányzat bírságot szab ki. Azonban Hadházy beszámolója szerint a házaspárnak erre nem volt pénze, így az eladás mellett döntöttek.

Ekkor jött az első csavar, ugyanis be is futott egy vételi ajánlat, méghozzá Kocsis Máté édesanyjától. Hadházy úgy tudja, hogy személyesen a polgármester ment el megnézni a házat. Az üzletet nyélbe is ütötték, körülbelül 45 millió forintért Kocsis édesanyja lett a tulajdonos. 

Ezután – bár a Tisztviselőtelep településképi védelem alatt áll – a régi épületet teljes egészében elbontották és egy hasonló stílusú, de nagyobb házat húztak fel a telekre, amit szintén a VIII. kerületi polgármesteri hivatalnak kellett engedélyeznie. 

Hadházy becslése szerint egy ekkora, új építésű ingatlan minimum 100 millió forintba kerülhetett, de a telek, a bontás és az építkezés árát is számolva Kocsis Máté egy minimum 150 milliós házban lakik.

Hadházy hozzátette, mindehhez édesanyján keresztül jutott, hiszen polgármesteri fizetéséből nem tudta volna igazolni, honnan volt erre pénze. Aztán idén januárban „csere” útján a ház felét hivatalosan is megkapta édesanyjától. Így lett résztulajdonos. A földhivatali nyilvántartásból az is kiderül, hogy a frissen „cserélt” ingatlan másik felét édesanyja Kocsis gyermekeinek nevére próbálta íratni, de ezt a földhivatal megtagadta.

A Fidesz frakcióvezetőjével összefüggő másik történet, hogy Kocsis anyósa amellett, hogy fideszes önkormányzati képviselő Pesterzsébeten már 2014 óta, a vagyonbevallása szerint hivatalosan egy fideszes országgyűlési képviselő személyi asszisztense is havi 250-370 ezerért. Ezt a pénzt az országgyűlés Fidesz frakciójától kapja, az összeg évente változik.

Hadházy szerint érdemes megjegyezni hogy a Fideszben központosítva van a képviselői asszisztensek alkalmazása, így közel ötszáz embernek a frakcióvezető a munkaadója. Ez azt is jelenti, hogy amióta Kocsis Máté frakcióvezető (2018 május), ő alkalmazza a felesége édesanyját.

Forrás: 24.hu

Leave a Reply 122 megnézve, 2 alkalommal mai nap |