< Böngészés > Főoldal / Közélet, Kultúra / Blog article: Kövér nemzettagadásról, Kubatov a kommunistákról beszélt a Fidelitas kongresszusán

| Mobile | RSS

Kövér nemzettagadásról, Kubatov a kommunistákról beszélt a Fidelitas kongresszusán

2019. december 1. | hozzászólás | Közélet, Kultúra

2019-11-30 11:23:00

Folyamatosan frissülő hírek!

Kövesse velünk percről percre!

  • Nézze itt élőben a Fidelitas kongresszusát december 01.vasárnap 00:00
  • Böröcz László elmondja utolsó elnöki beszédét november 30.szombat 13:11 , hiszen délutántól nem ő vezeti a Fidesz ifjúsági szervezetét. Szerinte a magyar jobboldalnak is mondania kell valamit a környezet pusztítás ellen. 
  • Kövér László a legfőbb mércéről november 30.szombat 12:56 , ami szerinte az, hogy a nemzet építését vagy rombolását szolgálja-e az adott politikai cselekedet. A fiatal kor nem érdem és nem is feltétlenül előny – tette hozzá. Azok, akikkel meg kell küzdenie a Fidelitasnak, olyan fiatalok, mint Korvin Ottó és Szamuely Tibor voltak 100 éve – tette hozzá a házelnök. Az ellenség, az idegenség a kapuk előtt van – mondta Kövér László, aki szerint a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből aló kiemelkedés illúziójával kufárkodnak.  A nemzettagadók politikai veszélyforrásként tekintenek a családra és az egyházakra Kövér László szerint. Ezekkel az erőkkel szemben kell győznötök – mondja a résztvevőknek a házelnök, aki szerint fontos látni, hogy a saját életünk fölött van egy teremtő erő, amely az élet forrása.  Kövér László szerint minden magyar embernek meg kell adni a lehetőséget, hogy csatlakozzon a közjogi értelemben vett nemzethez. Ehhez a nemzeti erőegyesítéshez kell többséget teremteni – tette hozzá a házelnök. Közép-Európában Magyarország adta meg utoljára az állampoltágságot határon túli honfitársainak, mert 20 éven át nem volt meg ehhez a törvényhozási többség – mondta Kövér László.  2010 előtt 1000 költségvetési forintból 80 fillér, most 7 forint jut a magyarság negyedét kitevő külhoni nemzetrészekre – tette hozzá az Országgyálés elnöke, aki Bethlen Gábor szavait idézi arról, hogy nem mindig lehet megtenni azt, ami kell, de mindig meg kell tenni azt, ami lehet.  Ezen felül gyermekvállalásra és a különböző elektronikus kütyük használatával eltöltött idővel kapcsolatos önkorlátozásra biztatja a fiatalokat. 
  • Novák Katalin a családalapításról, gyerekvállalásról november 30.szombat 12:43 szóló beszéddel köszönti a Fidelitas-kongresszus résztvevőit, külön gratulál Böröcz László távozó elnöknek születendő gyerekéhez.
  • Kósa Lajos a fiatalok közé Tarlós Istvánt is besorolja november 30.szombat 12:33 , és sajnálja, hogy a volt főpolgármester már elment a kongresszusról.  Kósa Lajos szerint megváltozott a politikai erőtér, létrejött a 2012-ben Karácsony Gergely által elképzelt “technikai koalíció” a nyilasok és antifasiszták, globalisták és antiglobalisták között. A Mérce számolt be arról, hogy Kósa Lajos csodalkozását fejezte ki afölött, hogy zsidók nácikra szavaztak. Szerinte 2022-ben akkor is győzni kell, ha 1 az 1 elleni felállás lesz. Szerinte nagy győzelmet lehet aratni, de sokkal nagyobb erőfeszítéssel, mint 2019 előtt.  Kósa szerint az ellenzéket a Fidesz gyűlölete tartja össze. Kósa Lajos szerint “ha ezt elrontjuk, 30 évvel nézegethetitek Tordai Bencét, Karácsony Gergelyt és Cseh Katinkát”. Harcos kampányidőszak lesz, de “nem kell betojni” – tette hozzá a Fidesz alelnöke. 
  • Kocsis Máté köszönetet mond az elmúlt másfél év november 30.szombat 12:23 három választásán a Fidelitastól kapott támogatásért, külön megköszöni Böröcz László munkáját, akinek vezetése alatt a Fidelitas több és nem kevesebb lett. Nem megúszhatók az ellenfelekkel folytatott viták és konfliktusok – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte fel kell készülni arra, hogy a legundorítóbb eszközökkel lépnek fel ellenük.  Szerinte humorral és öniróniával kell megvívni a politikai vitákat. Az ellenfeleken és magukon is kell tudni nevetni, ez a legyőzhetetlenség egyik fegyvere – tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint a Nélküled című dal minden jóérzésű magyar szívét megdobogtatja.  Felhívja a jelenlévők figyelmét arra, hogy az ellenfelek nem a saját szervezet soraiban vannak, és hogy ezt ne tévesszék szem elől. 
  • Kubatov elmondja, miért kezdett politizálni november 30.szombat 12:18 Elmondása szerint a fia és a születendő unokája miatt. Arra kéri a jelenlévőket, ők se felejtsék el, miért csinálják. 
  • Kubatov Gábor: lázadj! november 30.szombat 12:01 Bayer Zsoltot idézi a virsliujjú, nyloninges kommunisták 1947-es hatalomra jutásáról. A kommunisták elvettek mindent a földből élőktől, a boltosoktól, kereskedőktől – tette hozzá a Fidesz alelnöke. Tönkretettek családokat, orvosdinasztiákat, tönkretették a fegyveres testületeket, tanárokat, tanítókat, tönkretették a komplett magyar kultúrát.  Beszél Bulgakov Mester és Margaritájának Szovjetunió-beli meghamisításáról, majd Lendvai Ildikó cenzor-múltjáról és Wass Albert műveinek 1990 előtti betiltásáról beszélt.  Szisztematikusan bontották le a hitéletet és tönkretették a nemzeti öntudatot a kommunisták. Ebből adódott később a 2004. december 5-i népszavazás – tette hozzá Kubatov Gábor.  Tönkretették a szóba vetett hitet, Magyarországon 800 ezer besúgó volt, minden tizedik ember – mondta a Fidesz alelnöke. Ha valaki meg akarja érteni mi történt, kérdezze meg Wittner Máriát.  Ehhez képest 1994-ben egy pufajkás, 2002-ben egy szt-tisztet, 2006-ban egy KISZ-est kapott nyakába az ország – tette hozzá Kubatov Gábor. Szerinte “visszajöttek”, mégpedig ugyanazok, akik korábban tönkretették az országot.  A Fidesz alelnöke arra biztatja a jelenlévőket, hogy ne hagyják szó nélkül, hogy ingyen BKV-t ígértek és nincs, hogy a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsár Gergely ma már a baloldallal szövetségben megyei képviselő, akkor egy lépéssel beljebb vannak (a kommunisták).
  • Kásler Miklós különleges életszemléletről és életformáról beszél november 30.szombat 11:59 , amely a magyaroké. Ezt teljesítette ki a kereszténység és a keresztény szabadság szerinte. A magyarság azért döntött mindig jól, mert az identitására támaszkodott – tette hozzá az EMMI-t vezető miniszter. 
  • Gulyás: nem tudjuk, meddig vagyunk kormányon november 30.szombat 11:57 és meddig ellenzékben, ez egy demokráciában már csak így van. De biztató, hogy ennyi fiatal áll mellettünk – tette hozzá a miniszter.
  • Gulyás Gergely: 30 és 39 éves kor között a legerősebb a Fidesz november 30.szombat 11:51 , ez szerinte azt mutatja, hogy a Fidelitas jól végzi a munkáját, de hasonló sikereket kell elérni a 18 és a 29 év közötti korosztályban – ebben a csoportban is a Fidesz a legerősebb, de nem annyira erős, mint a 30 és 39 év közötti korosztályban.  Ma konzervatívnak, kereszténydemokratának lenni annyi, mint normálisnak lenni – tette hozzá a kancelláriaminiszter, aki méltatja, hogy a Fidelitas női elnököt készül választani.
  • Varga Mihály Oszkó Pétert idézi november 30.szombat 11:42 , miután Oszkó néhány napja az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját méltatta, majd arról beszélt, hogy 23 éves fiatalként mi vitte annak idején a Fideszbe.  A pénzügyminiszter szerint manapság szintet lépett a hazaárulás. Ezzel szemben szerinte a fidelitasosok feladata a magyar érdek megalkuvás szerinti képviselete.
  • A külügyminiszter gratulál Böröcz László teljesítményéhez november 30.szombat 11:39 és sok sikert kíván az új vezetésnek, amelyet most választanak meg. 
  • Szijjártó: velünk senki nem szórakozhat november 30.szombat 11:34  – ez a külügyminiszter szerint a magyar külpolitika alapállása.  Szerinte a magyar gazdaság európai összevetésben is kimagaslóan teljesít, amihez hozzájárult a magyar diplomácia is. Létrejött a magyar diplomáciai akadémia, aminek az elvégzése a diplomáciai pályafutás előfeltétele lesz.
  • Szijjártó Péter: nekem már csak múltam van november 30.szombat 11:31 , már ami a Fidelitast illeti. Köszönetet mondott azért, mert külügyminiszterként számos fidelitasosra számíthatott a munkájában.  Ennek során szerinte túllendült a magyar diplomácia a “merjünk kicsik lenni” hozzáálláson, a magyar külpolitika alaptézise ma az, hogy büszke rá, hogy 1000 éves keresztény államot képvisel.
  • Tarlós a két kihívásról, ami a fiatalok előtt áll november 30.szombat 11:28 Szerinte az egyik a migráció, a volt főpolgármester szerint valójában népességcsere, a másik pedig a nemzetállamok fennmaradásának kérdése. A volt főpolgármester szerint a jövő miniszterei itt vannak a Fidelitasban.
  • Tarlós: Kósa Lajos megöregedett november 30.szombat 11:24 A volt főpolgármester köszönti a fidelitasosokat. Szerinte vannak, akiknek múltjuk van, és vannak, akiknek jövőjük. Megköszöni a Fidelitasnak a kampányához nyújtott segítségét, egyben elismeri, hogy nem ez volt pályafutása legsikeresebb kampánya.
  • A Himnusz eléneklésével kezdik a kongresszust november 30.szombat 11:18 a résztvevők.
  • Böröcz László elnök nyitja meg a kongresszust november 30.szombat 11:16 , aki szerint az utóbbi időben 3000 fiatal lépett be a Fidelitasba, ami szerinte cáfolja azt az állítást, amely szerint a Fidelitasba nem lehetne belépni. 
  • fecsego.eu/atv.hu
Leave a Reply 386 megnézve, 2 alkalommal mai nap |