< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Közélet / Blog article: Országgyűlés Tizennyolc javaslatról szavaz a parlament a héten

| Mobile | RSS

Országgyűlés Tizennyolc javaslatról szavaz a parlament a héten

Rendhagyó módon csupán egyhetes üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők hétfőn a kormány tagjait interpellálhatják, majd kedden tizennyolc előterjesztésről dönthetnek.

Az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik, először a képviselők a közelmúltban 99 éves korában elhunyt Horváth Jánosra (Fidesz) emlékeznek, aki 1945 és 1947 között kisgazda nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. Horváth János 2003-tól 2014-ig a parlament korelnöke volt.

A napirend előtti felszólalásokat követően két új ellenzéki képviselő teheti le esküjét.

Szakács László korábban 2006-2010, valamint 2014-2018 között is volt már az MSZP-frakció tagja, ezúttal a családi okokból távozó Tóbiás József helyét foglalhatja el a szocialisták között. A DK padsoraiban Sebián-Petrovszki László pártigazgató az októberben a XI. kerület polgármesterévé választott László Imrét váltja.

Az interpellációkra ezúttal egy óra áll rendelkezésre, amit az azonnali kérdések követnek szintén hatvan percben, majd a kérdések hangozhatnak el fél órában.

Kedden napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd szavazások következnek. Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról és jövő évi költségvetéséről, továbbá energetikai, oktatási és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról is.

A határozathozatalok után várhatóan véget is ér a Ház ülése. A parlament – az Országgyűlés honlapján elérhető ülésterv alapján – december második hetében fejezi be őszi ülésszakát.

fecsego.eu/ma.hu

Leave a Reply 203 megnézve, 1 alkalommal mai nap |