< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Megvan az impeachment-vizsgálat jelentése: Trump saját érdekeit az országé elé helyezte

| Mobile | RSS

Megvan az impeachment-vizsgálat jelentése: Trump saját érdekeit az országé elé helyezte

IV 2019.12.03. 22:41

A független újságírás olyan olvasókat jelent, akiknek számít a munkánk. Támogass te is!

A demokraták előálltak azzal a 300 oldalas jelentéssel, amiben a Donald Trump amerikai elnök ellen indított alkotmányos vádemelési eljárás (impeachment) előkészítő szakaszában lefolytatott bizottsági meghallgatások megállapításait összegzik.

A dokumentumban azt írták, hogy a vizsgálat felfedte a hónapokig tartó erőfeszítéseket, ahogy Trump elnöki hatalmával külföldi beavatkozást próbált elérni a 2020-as elnökválasztásba. Elsöprő erejűnek nevezik az illetéktelen eljárás és a kongresszus akadályozásának esetében hallott bizonyítékokat. Többek között azt írják, hogy Trump a saját személyes és politikai érdekeit az Egyesült Államok nemzeti érdekei elé helyezte, és veszélyeztette az amerikai nemzetbiztonságot. 

A CNN hozzáteszi, hogy a jelentés nem mondja ki nyíltan, hogy az impeachmentet javasolja, az szerepel benne, hogy ezt a döntést végül majd a kongresszusnak kell meghoznia.

000 1MR3Z7

Fotó: Nicholas Kamm / AFP

Szeptemberben indult az eljárás

Trump ellen a demokrata párti ellenzéke azért kezdeményezte az elnök esetleges elmozdításához szükséges impeachment-eljárás megindítását, mert kiderült, hogy egy júliusi telefonbeszélgetésben felvetette Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy érdemes volna kivizsgáltatnia Joe Biden volt amerikai alelnöknek, egyúttal a demokraták egyik lehetséges elnökjelöltjének és fiának, Hunter Bidennek az ukrajnai üzleti ügyeit.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |