< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: DK: a Fidesz legújabb aljas lépése megmutatta, mennyire fél a Fidesz az ellenzéki összefogástól

| Mobile | RSS

DK: a Fidesz legújabb aljas lépése megmutatta, mennyire fél a Fidesz az ellenzéki összefogástól

Olyan egyoldalú házszabálymódosítást nyújtott be a Fidesz, amely többek között azt is megakadályozná, hogy parlamenti frakciók egyesüljenek vagy független képviselők csatlakozhassanak valamely frakcióhoz, mellyel az a célja az ellenzéki pártok összefogás megnehezüljön.

A DK közleményében leszögezte ez a módosítás nemzetközi szinten példátlan, a hatalom egyetlen kicsit is demokratikus országban sem szabhatja meg a képviselőknek, hogy mely frakcióhoz tartozhatnak.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz aljas házszabálymódosítását a félelem szülte. A hatalom láthatóan soha nem látott módon fél az ellenzéki összefogástól az önkormányzati választáson aratott közös ellenzéki győzelem után, ezért akadályozná meg jó előre frakciók egybeolvadását.

A DK szerint a Fidesz félelme teljesen jogos, de nincs az a törvényjavaslat vagy módosítás, amely megakadályozhatná az ellenzéket abban, hogy 2022-ben közösen váltsuk le az Orbán-kormányt.

Ez a gyalázatos módosítás a pánik jele, amire egyébként minden oka megvan a Fidesznek. A Demokratikus Koalíció ezért a többi ellenzéki párt képviselőivel közösen módosítást nyújtott be a korlátozás törlésére, és a DK frakció kezdeményezi, hogy erről a plenáris ülés kedden külön szavazzon.

fecsego.eu/Hírhugo

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |