< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ))Tizenegy kisteherautót törtek fel – letartóztatásukat rendelte el a bíróság

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ))Tizenegy kisteherautót törtek fel – letartóztatásukat rendelte el a bíróság

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.


                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

FOTÓKKAL

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak az két, szerb férfinak a letartóztatását, akik 2019. november 14. napja és december 5. napja között tucatnyi kistehergépjárművet törtek fel Szegeden.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző, jellemzően építőipari cégek tulajdonában álló és szegedi lakótelepi társasházak előtt leparkolt kiteherautókat törtek fel. Három hét leforgása alatt összesen 12 jármű zárszerkezetét rongálták meg, egy esetben sikertelenül. Nyolc jármű esetében az azokban fellelt értékes szerszámgépeket, szerszámokat, készpénzt illetve okiratokat eltulajdonították. A fennmaradó négy jármű rakteréből nem tulajdonítottak el semmit, mivel az üres volt, illetve abban nem szerszámok, csupán létrák voltak. A gyanúsítottak által okozott kár mintegy 4 millió forint.

Az ügyészség az utolsó cselekményük elkövetése közben tetten ért gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye valamit a bűnismétlés veszélye okán indítványozta. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzések nem véglegesek, a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsítottak és a védők fellebbezést jelentettek be.

A fenti eset kapcsán készült fotók a következő honlapon érhetőek el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-gepkocsifeltorok#2

Szeged, 2019. december 9.

Dr. Kopasz Zsolt       

Főügyész

Leave a Reply 83 megnézve, 1 alkalommal mai nap |