< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Kétmilliárd forintos szerződést kötött a Főtáv vezérigazgatója egy nappal az önkormányzati választás előtt

| Mobile | RSS

Kétmilliárd forintos szerződést kötött a Főtáv vezérigazgatója egy nappal az önkormányzati választás előtt

2019. december 11. 11:49 – szerző: Ágoston Zoltán

Közvetlenül az önkormányzati választás előtti napon, október 12-én írták alá azt a szerződést, amely szerint a Fénysziget Kft. és a He-Ba Kft. 2,06 milliárd forintért végezhet létesítményüzemeltetési, karbantartási, vagyonvédelmi, valamint takarításra és pénz- és értékszállítási feladatokat a Főtáv Zrt. és leányvállalatai összesen 39 telephelyén. A pályázati eredményt november vége felé hirdették ki, megkötése pedig szerepet játszhatott abban, hogy Karácsony Gergely menesztette a Főtáv Zrt. vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt – derül ki a Portfólió cikkéből.

Mitnyán György 1998-ban két cikluson át a Fidesz jelöltjeként Budapest XII. kerületének a polgármestere volt.  Az ő nevéhez fűződik az a hírhedt 2005-ös előterjesztés, amelyben öltözködési szabályokat írt volna elő a Fővároi Közgíyűlésben Eszerint a szoknyának például olyan hosszúnak kellett volna lenni, hogy a térd felett legfeljebb 2-3 centi villanjon ki,

„de ezt is szigorúan abban az esetben, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy teljesen tökéletes lábakkal rendelkezünk”

Az előterjesztést elvetették.

Mitnyán György volt az is, aki engedély nélkül felállíttatott egy turulszobrot a XII.. kerületben. Ezt a későbbi polgármester, Pokorni Zoltán javaslatára később átnevezték a II második világháború XII. kerületi áldozatainak emlékműve lett. A felírt nevek között szerepelt Pokorni Zoltán nagyapjáé, Pokorni Józsefé, akiről nemrég derült ki, hogy nyilas háborús bűnös volt. Pokorni Zoltán kezdeményezte is a tömeggyilkosságokban részt vevő nagyapja nevének az eltávolítását az emlékműről.

Ami Mitnyán Györgyöt illeti, ő később Tarlós István pénzügyi tanácsadójának szegődhetett el, aztán 2015. január 1-től a kirúgásáig vezette a FŐTÁV – Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. vezetését.

fecsego.eu/168óra.hu

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |