< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, europarl.europa.eu/news/en, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Libanoni embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y ((Libanoni embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

2012 LOGO ÜGYÉSZSÉG

          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.

                             E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a  férfinak a letartóztatását, aki segítséget nyújtott öt palesztin állampolgárnak abban, hogy Magyarország határát illegálisan átlépjék.

A megalapozott gyanú szerint a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2019. december 9. napján, a hajnali órákban a vadkamera jelzése alapján ellenőrzés alá vontak öt, magukat palesztin állampolgárnak valló személyt, köztük két gyereket, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az igazoltatás során annak helyszínére egy gépjárművel megérkezett a németországi tartózkodási engedéllyel rendelkező gyanúsított, akit előállítottak, majd megállapítást nyert, hogy az ő feladata lett volna, hogy a határátkelőhelyet megkerülve, az ország területére illegálisan belépő öt főt a járművébe felvegye, majd őket Nyugat-Európába szállítsa tovább.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be, szabadlábon történő védekezés érdekében.

Szeged, 2019. december 12.

Dr. Kopasz Zsolt       

       főügyész

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |