< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Orban arrive à la bataille de Bruxelles, où il vous demandera de ne pas être blessé car nous sommes pauvres//Orbán megérkezett a brüsszeli csatába, ahol kérni fogja, hogy ne bántsanak, mert szegények vagyunk

| Mobile | RSS

Orban arrive à la bataille de Bruxelles, où il vous demandera de ne pas être blessé car nous sommes pauvres//Orbán megérkezett a brüsszeli csatába, ahol kérni fogja, hogy ne bántsanak, mert szegények vagyunk

Orban arrive à la bataille de Bruxelles, où il vous demandera de ne pas être blessé car nous sommes pauvres

12 décembre 2019 | Messages | andrasne.szontagh@europarl.europa.eu, epbudapest@europarl.europa.eu, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Talking News
“Nous sommes en pleine négociation et bataille”, a expliqué Viktor Orbán, qui a toujours été à l’affût de la guerre, de la bataille, de la bataille, de la bataille dans tous les coins, avant le sommet européen de Bruxelles aujourd’hui.

Il est attendu à l’audition sur la lutte contre le changement climatique

“La bataille du point de vue de l’Europe centrale et de la Hongrie sera de ne pas permettre aux bureaucrates à Bruxelles de payer à nouveau les coûts de la lutte contre le changement climatique avec les pauvres et les pays pauvres”

  • a expliqué le Premier ministre hongrois, affirmant avec désinvolture qu’après neuf ans de succès, la Hongrie n’est plus le moteur de l’UE.

«Nous savons tous que le changement climatique est un gros problème, et nous savons également que le combattre est une entreprise énorme qui coûte beaucoup d’argent. Nous devons donc obtenir des garanties financières claires ici et nous en discuterons les détails », a-t-il déclaré.

Selon Orban, la Hongrie souhaite également que l’économie européenne soit neutre sur le plan climatique d’ici 2050, elle est donc prête à signer un accord à ce sujet.

„Mindannyian tudjuk, hogy

Il a également déclaré que l’avenir de l’énergie nucléaire serait également un sujet de discussion. La Hongrie aimerait que Bruxelles annule “une fois pour toutes” toutes les réserves liées au nucléaire, ainsi que toutes les critiques et attaques contre des pays comme la Hongrie, car il n’y a pas d’économie européenne neutre en carbone sans l’énergie nucléaire, a déclaré Viktor Orbán.

Le premier jour du sommet de l’UE, le Conseil européen devrait finaliser les lignes directrices de l’UE pour sa stratégie à long terme sur le changement climatique. Les dirigeants des États membres sont avant tout sur la manière d’atteindre cet objectif climatiquement neutre.

fecsego.eu/HírekMa.hu

Orbán megérkezett a brüsszeli csatába, ahol kérni fogja, hogy ne bántsanak, mert szegények vagyunk

HÍREK MAMA, 16:22BELFÖLD654

„Tárgyalás és csata előtt vagyunk” – magyarázta a mindig minden sarokba állandó háborút, csatát, harcot, ütközetet vizionáló Orbán Viktor a ma kezdődő brüsszeli EU-csúcs előtt.

A klímaváltozás elleni küzdelemről szóló tárgyaláson várható

„csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratáknak azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit”

– magyarázta a magyar miniszterelnök, véletlenül elkotyogva, hogy ezek szerint 9 évnyi sikerpropaganda után Magyarország már mégsem az EU motorja.

„Mindannyian tudjuk, hogy a klímaváltozás nagy baj, azt is tudjuk, hogy ez ellen harcolni óriási vállalkozás, ami rengeteg pénzbe kerül. Ezért itt világos pénzügyi garanciákat kell kapnunk, és ennek a részleteit fogjuk kitárgyalni” – mesélte.

Orbán szerint Magyarország is azt szeretné, hogy 2050-re klímasemleges legyen az európai gazdaság, ezért készen áll arra, hogy egy erről szóló megállapodást aláírjon.

Elmondta azt is, hogy ide tartozó tárgyalási téma lesz a nukleáris energia jövője is. Magyarország azt szeretné, ha Brüsszelben „egyszer és mindenkorra” félretennék a nukleáris energiával kapcsolatos összes fenntartást, valamint minden kritikát és támadást az ilyen energiát előállító országokkal szemben, mint Magyarország, ugyanis nukleáris energia nélkül nincs karbonsemleges európai gazdaság – húzta alá Orbán Viktor.

Az uniós csúcstalálkozó első napján az Európai Tanács a tervek szerint véglegesíteni fogja az EU hosszú távú éghajlatváltozási stratégiájára vonatkozó iránymutatásait. A tagországi vezetők mindenekelőtt azzal foglalkoznak, hogy miként érhető el az említett klímasemlegességi cél.

Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |