< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Sargentini-jelentés: újabb küldöttség érkezhet kivizsgálni a magyar ügyet

| Mobile | RSS

Sargentini-jelentés: újabb küldöttség érkezhet kivizsgálni a magyar ügyet

Az Európai Parlament küldöttséget akar Magyarországra küldeni 2020 első hónapjaiban, hogy a Sargenti-jelentés elfogadása óta történt politikai fejleményeket kivizsgálja – jelentette ki Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöldpárti EP-képviselő.

szerző:Szabó Dániel, Fotó: Getty Images

Gwendoline Delbos-Corfield vette át az új parlamenti ciklusban a magyar jogállamiság védelmében indított hetes cikk szerinti eljárás ügyét, amelyet még a szintén zöldpárti, de az európai politikától visszavonult Judith Sargentini indított el. Az eljárás még mindig tart, ami miatt kedden volt meghallgatás Brüsszelben: az Európai Unió Tanácsában kérdezték Varga Judit igazságügyi miniszter és a magyar kormányt más tagjait az igazságszolgáltatás függetlenségéről, a média és a tudományos élet szabadságáról.

Ki akarták dobatni Kovács Zoltánt

Most Delbos-Corfield azt mondta, hogy az EP jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) szakbizottsága még nem hagyta jóvá, de terveznek egy újabb helyszíni missziót Magyarországra valamikor jövő február-április között. A tervek szerint a küldöttségnek nem kellene a Sargentini-féle dokumentumhoz hasonló jelentést létrehoznia, de a tanulmányút segítene abban, hogy pontosabb képük legyen a magyar belpolitikáról – írja az Indexen az Eurológus.

fecsego.eu/napi gazdaság

Leave a Reply 47 megnézve, 1 alkalommal mai nap |