< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Orbán megbosszulja ellenségeit: itt a lista, közvetlenül érinthet téged is

| Mobile | RSS

Orbán megbosszulja ellenségeit: itt a lista, közvetlenül érinthet téged is

december 16, 2019 Jabronka Richárd

Kép forrása: MTI

2018 novemberében tíz szakkollégium közös nyilatkozatot adott ki a CEU Budapesten maradásáért. Ebben úgy fogalmaztak, hogy

a CEU Budapesten maradása Hazánk alapvető érdeke: a nemzetközi színvonalú oktatás, az egyetemen folytatott magas szintű kutatói munka, valamint az egyetemi oktatói gárda jelentős kapcsolati- és tudástőkéje Magyarországot építi és gazdagítja.

Vasárnap az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik öregdiákja arról ír a Facebookon, hogy a szakkollégiumoknak meghirdetett pályázatok elbírálásakor az előző évek összegeinél jóval kisebb támogatást kaptak azok a szakkollégiumok, amelyek korábban kiálltak az azóta Bécsbe üldözött CEU mellett.

A pályázati eredményekből az látszik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a tehetségfejlesztés segítése célját szolgáló Nemzeti Tehetségprogram keretében meghirdetett, célzottan a magyar nyelvű szakkollégiumok számára egy általános működést segítő pályázat eredményei alapján a közös levelet aláíró szakkollégiumok sokkal kevesebb pénzt kaptak, mint a előző években, de még a pályázat többi nyertesénél is.

2018-ban minden intézmény egymillió forint feletti összeghez jutott, most csak azok kaptak egymillió forint alatti összeget, akik aláírták a közös levelet.

Egyébként a levelet nem aláíró szakkollégiumok körülbelül ugyanannyi támogatást kaptak, mint tavaly. A 2018-as pályázati eredmények innen, a 2019-es eredmények pedig innen érhetőek el.

A magyar kormány mindent bevet, és mindent elkövet annak érdekében, hogy megbosszulja azokat, azon intézményeket, akik szembe mernek fordulni ostoba törekvéseivel.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |