< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Egy nagy gigaholdingba vonhatják össze a MÁV-ot és a Volánt

| Mobile | RSS

Egy nagy gigaholdingba vonhatják össze a MÁV-ot és a Volánt

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Egy minisztériumi dokumentumban – amely az Azonnali birtokába került – a MÁV és a Volán közös holdingba való összevonására tesznek javaslatot a kormánynak, és az egészet az ITM alá rendelnék.

A portál információi szerint a kormány szerdai ülésének a napirendjén van a tervezet. Eszerint MÁV-VOLÁN Nemzeti Közlekedési Vállalat Nonprofit Zrt. néven holdingcégbe vonnák össze az államvasutakat és a távolsági buszjáratokat működtető Volánt az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A holding fölött a tulajdonosi és irányítási jogokat az ITM gyakorolná, ami azt jelenti, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, Bártfai-Mager Andreát teljesen kivonnák a dologból. Jelenleg a Volán ugyanis az ő felügyelete alá tartozik, a MÁV pedig az ITM alá.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha megtörténik az összevonás, az Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek lesz nagy győzelem. Az MTA-után újabb kulcsterületet vonhatna a kompetenciájába. Ha viszont nem fogadják el az előterjesztést, akkor az azt jelzi, hogy mindent azért mégse tud keresztülvinni.

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |