< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Máris bukhat a miniszterjelölt! Átverte a meddőséggel küzdő nőket!

| Mobile | RSS

Máris bukhat a miniszterjelölt! Átverte a meddőséggel küzdő nőket!

Írta Oros Bence -2020-01-03    

Újra bebizonyosodott, hogy Orbánék úgynevezett „családvédelmi akcióterve” annyit sem ér, mint az a papír, amire leírták. Ennek egyik fontos része ugyanis az volt, hogy idén január elsejétől száz százalékos állami támogatást kapnak, vagyis ingyenesek lesznek a meddőség kezeléséhez használt gyógyszerek. Novák Katalin pár napja, december 19-én, majd december 22-én is nagy felhajtás közepette többször is bejelentette, hogy a kormány óriás lépést tett a meddőség elleni küzdelemben és hogy az érintett nőknek milyen segítség lesz, hogy január 1-től már nem kell fizetniük a kezelésekért.

Ehhez képest most kiderült:

NOVÁK KATALIN BEJELENTÉSE HAZUGSÁG VOLT, A MEDDŐSÉG ELLENI KÉSZÍTMÉNYEKÉRT  JANUÁRTÓL TOVÁBBRA IS FIZETNI KELL!

Minderre a 444.hu újságírója derített fényt, akihez eljutott egy már idei, több mint 21 ezer forintos gyógyszertári számla, amit egy meddőség elleni gyógyszerről adtak ki. Az újságíró először arra gondolt, hogy csak a patika nem értesült a készítmények ingyenességéről, de amikor végignézte a hazai forgalmazású gyógyszerek online adatbázisát, abban sem talált egyetlen egy olyan meddőség elleni készítményt sem, amely január elsejétől ingyenesen kiváltható lenne. Pedig a gyógyszerek és a beavatkozások még 90 százalékos állami támogatás mellett is brutálisan drágák:

EGY-EGY KEZELÉSI CIKLUS AKÁR TÖBB SZÁZEZER FORINTBA IS KERÜLHET A GYERMEKTELEN CSALÁDOKNAK.

Miután kiderült, hogy Novák Katalin ígéretével szemben januártól mégsem lettek ingyenesek a meddőség kezeléséhez használtkészítmények és beavatkozások, az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyorsan kiadott egy közleményt, mely szerint

VALÓJÁBAN MAJD CSAK JÚLIUS 1-TŐL NEM KELL FIZETNI A KÉSZÍTMÉNYEKÉRT.

A minisztériumban azt is hozzátették: ekkortól lesz ingyenes a teljes körű meddőségi kivizsgálás a nők és a férfiak esetében is. Azt, hogy akkor

MIÉRT BESZÉLT NOVÁK KATALIN ÁLLAMTITKÁR JANUÁR ELSEJEI IDŐPONTRÓL, MINDENKI MÉLYEN HALLGAT.

A minisztériumon belül szinte tapintható a fejetlenség és a kapkodás. Ami persze érthető is, hiszen a meddőség kezelésének ingyenessé tétele fontos része volt Orbánék népességfogyás elleni „családvédelmi akciótervének”. A kérdés most már csak az:

EZEK UTÁN MI A GARANCIA, HOGY A JÚLIUS ELSEJEI IDŐPONTON NEM VÁLTOZTATNAK?

Illetve további dilemma, hogy a történtek mennyiben befolyásolhatják Novák Katalin  karrierjét. Az éppen most kiszivárgott kormányátalakítási tervekben

Orbán miként bízhatja a külügyi tárcát arra a Novák Katalinra, aki hazudott a meddőséggel küzdő nőknek?

Vagy annak ellenére, hogy Novák Katalin vécépapírt csinált a Fidesz „családvédelmi akciótervének” egyik fontos ígéretéből, azért miniszternek még alkalmas?

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |