< Böngészés > Főoldal / EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: Odasétált a határőrök elé, és elvágta a saját torkát, mert nem engedték be az Egyesült Államokba

| Mobile | RSS

Odasétált a határőrök elé, és elvágta a saját torkát, mert nem engedték be az Egyesült Államokba

Szurovecz IllésKÜLFÖLDma 7:41 92

Szerda délután öt órakor egy harmincas éveiben járó, mexikói férfi kért menedékjogot az Egyesült Államokban, de miután nem kapta meg, öngyilkos lett a mexikói Reynosát és a texasi Pharrt összekötő hídon. 

Az esetről videó is tanúskodik, amit a határőrség névtelenséget kérő munkatársai osztottak meg a Reutersszel. A hírügynökség beszámolója szerint a felvételen látszik, ahogy a kék pólót viselő férfi odasétál a hídon álló határőrökhöz, a nyakához emeli a kezét, majd elvágja a torkát, és összeesik. A vérben fekvő holttestről fényképek is készültek, amelyek szintén eljutottak a Reutershez. 

Az amerikai határőrség még nem kommentálta az esetet, Mexikóban vizsgálatot indítottak. 

Sok mexikói ember azért kér menedéket az Egyesült Államokban, mert veszélyben érzi az életét a bűnbandák miatt. Az utóbbi két évben ráadásul rekordot döntött a Mexikóban elkövetett gyilkosságok számra. Trump elnök viszont szigorította a határellenőrzést, és csökkentette az Amerikába érkező bevándorlók számát. 

fecsego.eu/444.hu

Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |