< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek / Blog article: A háború megkezdődött: Karácsony ultimátumot küldött Orbánnak//The war began: Christmas sent an ultimatum to Orbán

| Mobile | RSS

A háború megkezdődött: Karácsony ultimátumot küldött Orbánnak//The war began: Christmas sent an ultimatum to Orbán

Forrás: Index

Mint megírtuk, a Népszava forrásai szerint Orbán korábbi ígéretével is szembemenve

BRUTÁLIS FORRÁSMEGVONÁST HELYEZETT KILÁTÁSBA AZ ELLENZÉKI KÉZRE KERÜLT VÁROSOKNAK.

A 2021-27-es uniós ciklusban csak azoknak a városoknak, területeknek adna uniós fejlesztési pénzeket, amelyekben vagy fideszes a városvezetés, vagy ahol az oligarcháinak (pl. Orbán Ráhelnek) érdekeltségei vannak. Egészen elképesztő, de időközben annyira elpofátlanodhattak a Fideszben, hogy Palkovics László fejlesztési miniszter az ATV-nek már annyira sem volt képes, hogy tagadja az értesülést, csak azt mondta, hogy a terv még előkészítési szakaszban van, azt még nem véglegesítették.

Dobrev Klára is reagált a hírre. A DK EP-képviselője bejelentette, hogy Ursula von der Leyenhez fordul, hogy a segítségét kérje Orbán tervének megakadályozására. Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt (a hírek szerint Budapestet sújtaná az egyik legsúlyosabban a kormány a tervvel: lényegében egy fillért nem adna a fővárosnak a következő években). Facebook-oldalán azt írta, amennyiben a kormány nem hajlandó azonnal leülni egyeztetni az ügyben az ellenzékkel,

ÚGY MINDENT MEG FOG TENNI A TERVEZET MEGTORPEDÓZÁSA ÉRDEKÉBEN.

Dobrevhez hasonlóan Karácsony is azzal tervezne kezdeni, hogy az Európai Bizottsághoz fordul. De azt is megígérte, hogy minden lehetséges fórumon és intézménynél küzdeni fog az ellenzéki városok igazáért.

“NEM FOGJUK HAGYNI, HOGY POLITIKAI OKOKBÓL MEGRÖVIDÍTSÉK A BUDAPESTIEKET ÉS KÁRT OKOZZANAK AZ EGÉSZ ORSZÁGNAK”

– üzente Karácsony, majd elmondta, a javaslat elgáncsolása érdekében Jávor Benedek korábbi EP-képviselő, jelenleg Budapest brüsszeli irodája képviselőjének a segítségét is igénybe fogja venni.

Karácsony teljes Facebook-posztja itt elolvasható:

fecsego.eu/Pesti Bulvár

The war began: Christmas sent an ultimatum to Orbán
January 13, 2020 | Posts | Constitutional Court, Current News, Events, Court / Prosecutor’s Office / Szeged Jury, epbudapest@europarl.europa.eu, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News

Source: Index
As we have written, according to sources in the People’s Word, Orban’s earlier promise

BRUTAL RESOURCES FOR LOOKING FOR CITY OF OPPOSITION.

In the EU 2021-27 cycle, it would only give EU development money to cities or areas where either the Fidesz city administration or the oligarchs (such as Rachel Orbán) have interests. Quite astonishing, but in the meantime they were so dumbfounded that Development Minister László Palkovics was not even able to deny the ATV, only to say that the plan is still in the process of being finalized.

Klara Dobrev also reacted to the news. The DK MEP has announced that he will turn to Ursula von der Leyen to ask him to help prevent Orbán’s plan. Mayor Gergely Christmas also spoke (according to rumors, one of the government’s plans would hit Budapest hardest: it would not give the capital a penny in the coming years). He wrote on his Facebook page that if the government refuses to sit down with the opposition immediately,

YOU WILL DO EVERYTHING TO REDUCE THE DRAFT.

Like Dobrev, Christmas is about to start by approaching the European Commission. But he also promised that he would fight for the truth of opposition cities in every possible forum and institution.

“WE DO NOT LIKE TO BUDAPEST PURCHASE FOR POLITICAL REASONS AND CAUSE THE WHOLE COUNTRY”

  • said Christmas, and then said that Benedek Jávor, a former MEP, currently a member of the Brussels office in Budapest, would seek the help of the proposal.

You can read the full Christmas Facebook post here:

fecsego.eu/Pest Boulevard

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |