< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Veszekedés közben autóval hajtott át férjén – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG. S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Veszekedés közben autóval hajtott át férjén – vádat emelt a főügyészség

 CSONGRÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
       
                         E-mail: csongrad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki 2017. év decemberében egy veszekedés közben ült autóba, majd az elé ugró férjét elütve annak halálát okozta.

A vádirat szerint a vádlott és férje között elsősorban a sértett italozó életmódja és agresszív természete miatt hosszabb ideje megromlott a kapcsolat, azonban a gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek. A sértett 2017. december 27. napján a kora délutáni órákban is alkoholt fogyasztott, majd délután 4 órakor közös házukban megtámadta a vádlottat, őt meglökte, fojtogatta. A vádlott a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát és a házból kirohanva azt elhagyta. A menekülés céljából a vádlott a ház előtt parkoló autójukba ült és a támadás miatti tudatszűkült állapotban nagy gázt adva, kipörgő kerekekkel elindult. Röviddel az elindulás után elütötte a gépkocsi első lökhárítójával a sértettet, aki a motorháztetőre zuhant. A vádlott az elütést észlelve a lábát a gázpedálról levette, valamint a műútra is ráhajtott, ami miatt a sértett a gépkocsi elé, az útra esett. A vádlott ezt észlelte, ugyanakkor bár már nem gyorsított, de nem is fékezett, így ráhajtott az aszfalton fekvő sértettre. A sértett teste a gépkocsi alvázában fennakadt, majd a fékezés nélkül továbbhaladó autó a testet vonszolva a túloldali útpadkára felhaladva ott fennakadt a sértett testén. A vádlott még ekkor is ismételt gázadással próbálta a gépkocsit a fennakadásból kimozdítani, azonban az autó kerekei kipörögtek és azzal nem tudott elindulni.

A sértett a ráhaladás, a beszorulás, valamint a mellkas összenyomatása miatt életét vesztette. Amennyiben a vádlott a sértett elütését követően akárcsak lassítófékezést is alkalmazott volna, a gépkocsi nem haladt volna rá a sértettre és így a halálos következmény sem állt volna be.

A főügyészség a nőt erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. január 13.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 184 megnézve, 2 alkalommal mai nap |